Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Beltéren nem b*nkóság bármifél...

Beltéren nem b*nkóság bármiféle fejfedő?

Figyelt kérdés
pl. sapka, kalap stb...
2013. jún. 18. 08:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Muszlimoknak, izraelitáknak nem, a többi bézbólsapkás, kötött sapkás, pedig csak divat majomkodik!
2013. jún. 18. 08:34
 2/11 anonim ***** válasza:
58%
Hát engem eléggé zavar!
2013. jún. 18. 08:36
 3/11 A kérdező kommentje:
Engem is t*kre zavar!
2013. jún. 18. 09:28
 4/11 anonim ***** válasza:
37%
Akkor te gyakran lehetsz zavart. Az nem zavar?
2013. jún. 18. 11:54
 5/11 anonim ***** válasza:
69%

4

Hát ez nagyon poénos volt...

De sztem minden épeszű embert zavar ha valaki belép egy ajtón és basz*k levenni a sapkáját!Ugyanígy a köszönés is!

2013. jún. 18. 11:55
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

Minden épeszű japánt zavar, ha valaki belép az ajtaján, és nem hajol meg. Engem itthon, nem zavar.

A legtöbb épeszű európait zavarja, ha az ismerőse találkozáskor nem fog vele kezet. Más épeszűeket viszont ez zavar rendkívül.

A szokásokat szokás fokozatokba sorolni. Vannak szokaások, amelyeket (nem vallásos értelemben) valaki szentek tekint, és nem kíván tőle megválni. Ha kell, inkább nem megy olyan közösségbe, ahol ezt nem fogadják el. És vannak szokások, amelyeket nem gond átvennünk, még ha magunk nem is akarjuk gyakorolni.

Mások tisztelete és nyitottság kérdése, mit fogadunk el. Nekem például eszembe nem jut kipát feltenni. De ha olyan emberhez mennék látogatóba, aki számára ez nagyon fontos, vennék egyet és feltenném, míg nála vagyok. Nem kényszerből. Az illető iránti tiszteletből (különben minek mennék hozzá). És ennyit kibírok fél lábon is. Viszont számíthatnék rá, hogy az illető hasonlóan viselkedne, ha hozzám jönne. Ezért tudnánk jól kijönni egymással, és élveznénk egymás társaságát. Netán még hasznunk is származna belőle. Szemben azokkal, akik az ilyesmit bunkóságnak tartják.

2013. jún. 18. 12:49
 7/11 anonim ***** válasza:
66%

Nőknek a kalapot nem kell levenni, szóval az nem bunkóság.

Férfiaknál más a helyzet.

2013. jún. 20. 16:43
 8/11 anonim ***** válasza:
45%
Ha munka vagy egyenruha része, akkor az illem szerint nem muszáj levenni a sapkát, ha bemész a házba. Ugyan ebben az esetben nem bunkóság az sem, ha kesztyűben fog kezet a delikvens (tehát, ha egyenruha része).
2013. jún. 24. 20:17
 9/11 anonim ***** válasza:
87%

"Ha munka vagy egyenruha része, akkor az illem szerint nem muszáj levenni a sapkát"

Valamiért a katonaságnál az elsők között tanították, hogy belépve egy helyiségbe hogyan kell levenni és tartani a sapkát! A köszönésről nem is beszélve...

A munkaruhához kötelezően viselt fejfedőt, pedig csak munkavégzés közben nem szabad levenni, egyéb esetben illő dolog.

2013. jún. 25. 07:23
 10/11 anonim ***** válasza:
8%
Ez annyira hülyeség. Ha zavar ne nézz oda.
2013. júl. 10. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!