Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Ki tudja megmondani, hogy...

Ki tudja megmondani, hogy miért ilyen morbidok a Magyar gyerekdalok?

Figyelt kérdés

katica bogárka szállj el, jönnek a törökök, sós kútba tesznek..stb kinozzák a bogarat...MIÉRT???

Vagy a Boci,boci tarka..se füle se farka..

2013. ápr. 12. 19:19
1 2
 11/17 mustafa33 ***** válasza:
67%

te olyan verziót ismersz, én amolyat. ☺

ezek az elemek vidékenként keverednek egyes versekben, dalocskákban, aszerint hogy emlékezett rá a továbbadó.

2013. ápr. 16. 20:53
 12/17 anonim ***** válasza:

Tényleg? Én azt hittem, hogy ez egyértelműen így van.

Bocsi, ez nem akart kötekedés lenni, azt gondoltam, véletlen volt.

Mert ugye a katicabogárnál, ott tényleg sós kútba teszik.

2013. ápr. 16. 21:17
 13/17 anonim ***** válasza:

Ezek a gyerekdalaink és kész. Ez van! Nem énekeljük a gyerekeinknek, akinek van egy kis agya, szerintem.

4-es!

"mára eléggé elavult a török népet negatívumként beállítani, hiszen nem vagyunk velük rossz viszonyban..."

Nem vagyunk, jó a gyros-uk! :))) De régen rabiga volt by töröksz. :-(

2013. ápr. 17. 04:26
 14/17 anonim ***** válasza:
De ott vannak az egymást ölő, kergető Tom&Jerry meg a hasonló animációs filmek… Olyat mutatsz a gyereknek?
2013. ápr. 17. 04:42
 15/17 anonim ***** válasza:
kedves egyik válaszoló: és ha nem ezeket fogod a gyerekednek megtanítani akkor mit? majd a jó kis amerikai dalocskákat stb? elég szégyen..
2013. máj. 4. 16:34
 16/17 anonim válasza:

A három kismalac és a farkas?

A malacok egyszer nem kérdezik meg szegény farkast, hogy mit akar? Inkább megfőzik. Szegény pára közben meg talán csak labdázni akart volna velük. Azonnal benyalják a gyerek agyába a negatív diszkriminációt. Sötétebb a bőre? húúúú baz, be ne engedd! Ne is állj vele szóba..

2014. márc. 13. 04:05
 17/17 anonim válasza:
Én nem akarok senkit sem megsérteni, de........mennyi "hülye" van. Látom jó sokan burokban akarják felnevelni a gyereküket, aztán meg majd csodálkoznak ha felnőtt korában a gyereket "pofozza" az élet, mert ilyen "nyámnyila" lesz. Persze nem azt mondom, hogy minden durvaságot toljunk az arcába, csak úgy gondolom hogy már gyermekkorban jobb ha felkészül bizonyos dolgokra, hogy ne legyen túlságosan jóhiszemű, mert akkor csak kihasználják. És ne mondja nekem senki, hogy ez nem így van, mert bármennyire is szeretnénk az ellenkezőjét, az emberek többsége gonosz.
2017. aug. 13. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!