Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A magyarok nagy része miért...

A magyarok nagy része miért nézi le a nyugat-európaiakat és amerikaiakat?

Figyelt kérdés
2009. szept. 20. 02:35
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
37%

Hogy miért? Ez egy mentális probléma és sajnos a magyarok fejében... Mert ami más az szerinte negatív. Az USA 11 államában járva (nem rokonoknál éldegélve) mindenhol, mindenki tudta pl. hol van kicsiny hazánk... Legnagyobb megdöbbenésemre. Mert sajna korábban én is elhittem a butaságukról kerigő legendákat.

Ami az "x ideig ott éltem, én tudom.." -hoz annyit fűznék hozzá:

- Nem biztos, hogy a luxushajók utasai alapján kellene véleményt formálni;

- A külföldi vendégmunkások zöme vmi idusztriál vagy segédmunkát végez, és ugyebár a gyárakban nem feltétlen agyoniskolázott, egyetemi docensek dolgoznak;

- Aki meg végzettséggel talál vmi jó munkát, az nem megy haza, hogy hülyeségeken filózzon.

Viszont az angolok tényleg kegyetlen buták, de nem árt tisztában lenni a ténnyel, ő talán a legnagyobb gyarmattartó ország volt és a mai napig ennek a levét issza (szerinted milyen lehet olyan osztálynak órát tartani, ahol a diákok fele nem is beszél angolul?!)

Szar lenne az oktatási rendszer nyugaton? Nem tanulnak felesleges dolgokat, alapképzés után vmi szak felé orientálondnak. Ellenben velünk, akik ott állunk 18 évesen hatalmas lexikális tudásal, életképtelenül. (de sebaj, mi legalább tudjuk mi a logaritmus és a vas-szén állapotábra! :P )

Hogy miért nézi le? Azért mert pl. folyton a problémáival foglakozik, ha nincs elég hát csinál magának. Mert feljogosítva érzi magát, hogy beleszóljon mások életébe és kritizálja őket. Mert túl okosnak gondolja magát és nem képes elfogadni, mindig mindent érteni akar. És gyűlöl mindent ami más. Mert szubjektív. És sajnos még sorolhatnám.. :(

2009. okt. 4. 20:31
 22/23 anonim ***** válasza:
25%

Az utolsó válasz írójától szeretném megkérdezni: Te miért nézed le ennyire a magyarokat?

Ne haragudj, hogy Magyar létemre még Hozzád szólok, de nem tudtam az általánosításaid mellett szó nélkül elmenni.

Na jó, ne válaszolj! Megpróbálom én.

Aki ilyen általános negatív tulajdonságokban állapítja meg, hogy milyenek a magyarok, az vagy találkozott az összes magyar emberrel, és megpróbált egy "szubjektíven objektív" képet ábrázolni nekünk, vagy néhány kellemetlen élmény emléke generálta benne azt a magánvéleményt, amit a már unalomig jól ismert, degeneratív és manipulatív demagógiával, tényként beállítva kívánt közölni. Hogy miért, azt csak ő tudja. Lehet, hogy elégtelen a kommunikációs eszköztára, vagy egyszerűen túl buta ahhoz, hogy belássa, milyen károkat okoz a saját környezetében ezzel a szöveggel. De sajnos az is lehet, hogytényleg utálja a magyarokat, és ott szólja le őket, ahol tudja.

"MAGUKFAJTA".

Azért használtam ilyen sok idegen szót, hogy Te is értsd, kedves előző válaszoló, mert szerintem az ismereteid elegendőek ahhoz, hogy értsd ezeket a szavakat, de ha magyarul beszélnék veled, azt valószínűleg nem értenéd.

2009. okt. 5. 09:21
 23/23 anonim ***** válasza:
Mer'okosak vagyunk és mindenki hülye rajtunk kívül,csak mi nem tudjuk hogy abszolút nem így van!
2010. jan. 1. 00:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!