A magyarok nagy része miért nézi le a nyugat-európaiakat és amerikaiakat?
ma 14:16
Mindjárt jönnek a nyugatos "márpedigamerikáaviláglegjobbhelyeésmagyarországszarcsóróluk" megmondóemberek és közlik veled, hogy te márpedig irigy vagy! lol
tegnap 19:49
Nagy igazság van benne!
A kérdéssel ellentétben valójában a magyarok igen kisrésze nézi le az említett létformákat, de ők mindenkit mást is lenéznek, tehát igazoltan hülyék. :)
Szerintem félreértettél valamit, és lenézést gyanítasz ott, ahol más van.
Mi, magyarok - már csak nyelvünk okán is - sokkal, de sokkal többre vagyunk hivatottak, mint ahol most vagyunk. És bizony a magyarok nagy és egyre nagyobb része ébred rá arra, hogy a kívülről (értsd: gazdaságilag érintett államok részéről) gerjesztett érdekellentétek és problémák nem valósak. Hogy lehet tenni is valamit, és hogy azt a valamit együtt kell tenni.
Szebb jövőt!
Akkor írd azt, hogy "az általam ismert magyar emberek nagy része"(vagy ha ennél is pontosabb akarsz lenni akkor ezt: "Úgy látom, hogy az általam ismert, Magyarországon élő és magyar nyelven beszélő emberek nagy része lenézi a nyugat-európaiakat és az amerikaiakat. Szerintetek miért?" Bár ez már túlzásnak tűnik, de legalább pontos megfogalmazása a kérdésednek.).
Mert ha úgy írod, ahogy a kérdésben, az sajnos demagóg, úgyanis a demagóg retorika eszközkészlete az általánosítás és az összemosás.
"Én sajnos azt látom, hogy nagyon sok ember lenéző, azt hiszi, hogy jobb másoknál."
Biztosan vannak olyanok is, akik azt hiszik, hogy jobbak másoknál, de szerintem a többség egyszerűen büszke arra, hogy magyar, és ennek kifejezéseként viszonyít a többi nemzethez. És ezzel az égvilágon semmi baj nincs! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!