Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A magyarok nagy része miért...

A magyarok nagy része miért nézi le a nyugat-európaiakat és amerikaiakat?

Figyelt kérdés
2009. szept. 20. 02:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
37%

ma 14:16

Mindjárt jönnek a nyugatos "márpedigamerikáaviláglegjobbhelyeésmagyarországszarcsóróluk" megmondóemberek és közlik veled, hogy te márpedig irigy vagy! lol

2009. szept. 21. 16:13
 12/23 anonim ***** válasza:
90%
Mert én nagyon jól megvoltam "bézsbólozika fijam,a zsokikalap a pompomlánya kislányom",stb nélkül. A iskoláról szóló filmeknél nem a tanulás a lényeg hanem a tanár szívatása,ez is hozzásegít ahhoz ami most van az iskolákban.
2009. szept. 22. 19:49
 13/23 anonim ***** válasza:
84%

tegnap 19:49

Nagy igazság van benne!

2009. szept. 23. 06:24
 14/23 anonim ***** válasza:

A kérdéssel ellentétben valójában a magyarok igen kisrésze nézi le az említett létformákat, de ők mindenkit mást is lenéznek, tehát igazoltan hülyék. :)

Szerintem félreértettél valamit, és lenézést gyanítasz ott, ahol más van.

Mi, magyarok - már csak nyelvünk okán is - sokkal, de sokkal többre vagyunk hivatottak, mint ahol most vagyunk. És bizony a magyarok nagy és egyre nagyobb része ébred rá arra, hogy a kívülről (értsd: gazdaságilag érintett államok részéről) gerjesztett érdekellentétek és problémák nem valósak. Hogy lehet tenni is valamit, és hogy azt a valamit együtt kell tenni.

Szebb jövőt!

2009. szept. 28. 10:37
 15/23 anonim ***** válasza:
Én Németországban élek és látom, hogy Ők is éppen úgy leszólják a franciát, az olaszt az oroszt...etc (nem beszélve arról, hogy az említettek ezt sokszorosan viszonozzák is.) Egyébként van alapja a dolognak, mert Bayern és BW-n kívül nincsen itt sem minőségi oktatás. Egyébként történelemoktatás egész Németországban 0. Nem tudják megmondani mikor volt a Német Aranybulla vagy a Vesztfáliai béke, nem tudját, hogy Erdély valaha Magyarországhoz tartozott (pedig részben miattuk vesztettük el), nem tudják azt sem, hogy Istanbul nem egy cigány falu, hanem több ezer éves település, ezerszer értékesebb kultúrával, mint Los Angeles, New York, Bécs vagy éppen Mallorca. Ellenben esszét írnak az amerikai álomról. Fenn vannak a magas lovon és büszkén bírálják pl. a kínaiakat is, és én vagyok az ostoba, ha megbotránkozva elmesélem nekik, hogy a német nép még a tüzet sem ismerte, mikor a kínaiak már írtak, olvastak, filozofálak, és mennyi mindent lehet nekik köszönni. Ez az a tudatlanság, ami miatt lenézem, de nem mindet, csak amelyik még büszke is az ostobaságára.
2009. szept. 28. 10:47
 16/23 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, a tízmillió magyar (ha jobban tudod a számot, pontosítsd kérlek!) nagy része, ami ugye legalább 51%-ot kell, jelentsen, azaz 5.100.000 főt, valóban lenézi az említett nyugatabbra élőket? Vagy csak a véleményed próbálod legalább ötmillió ember szájába adni?
2009. szept. 29. 14:03
 17/23 A kérdező kommentje:
Épp ellenkezőleg! Én sajnos azt látom, hogy nagyon sok ember lenéző, azt hiszi, hogy jobb másoknál. A kérdés nem provokatív szándékú, tényleges választ várok rá. Szóval miben vagyunk mi, magyarok különbek?
2009. szept. 29. 14:08
 18/23 anonim ***** válasza:
33%

Akkor írd azt, hogy "az általam ismert magyar emberek nagy része"(vagy ha ennél is pontosabb akarsz lenni akkor ezt: "Úgy látom, hogy az általam ismert, Magyarországon élő és magyar nyelven beszélő emberek nagy része lenézi a nyugat-európaiakat és az amerikaiakat. Szerintetek miért?" Bár ez már túlzásnak tűnik, de legalább pontos megfogalmazása a kérdésednek.).

Mert ha úgy írod, ahogy a kérdésben, az sajnos demagóg, úgyanis a demagóg retorika eszközkészlete az általánosítás és az összemosás.

2009. szept. 30. 09:04
 19/23 anonim ***** válasza:

"Én sajnos azt látom, hogy nagyon sok ember lenéző, azt hiszi, hogy jobb másoknál."

Biztosan vannak olyanok is, akik azt hiszik, hogy jobbak másoknál, de szerintem a többség egyszerűen büszke arra, hogy magyar, és ennek kifejezéseként viszonyít a többi nemzethez. És ezzel az égvilágon semmi baj nincs! :)

2009. szept. 30. 09:07
 20/23 A kérdező kommentje:
Ja, csak ez akkor üt vissza, mikor nem vagy teljesen magyar. Mint pl. nekem az apám francia és akkor nem részletezném, hogy miket mondanak. Nagy észre vall!
2009. szept. 30. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!