Az USÁ-ban mások a telefonszámok mint nálunk?
A filmekbe, meg videókban nem hallok "06/70-30-20" számokat csak azt hogy 555-4138.
Most ezek mobil számok és nincs előttük semmi vagy ezek lakás számok? Akkor ha lakás telefon, is kéne lennie valami 06-1 es dolognak nem?
a nemzetközi hívás így néz ki:
00 1 704 2779724
a 704 a területi hívókód az USAn belül
Az 555 kamu.
Azt viszont te sem gondolhatod komolyan, hogy 06-al kellene kezdeni egy amerikai számot, ugye??? Sosem hallottad még, hogy a 06 az Magyarországon belüli hívószám, a 36 külföldről a magyar hívószám??
USÁnak az 1 az előszám. (Azt hiszem, Kanadának is.)
Amúgy kinn hosszabbak a számok, nyilván, mivel több számra van szükségük, tekintve, hogy jóval többen vannak.
Nem gondoltam komolyan. A 06-ot azért írtam, hogy itt nálunk van előtte ez a megkülönböztető szám, a 30-20-70 az meg a 3 nagy mobilszolgáltató jelzése.
Ott nincs mobilszolgáltató? Mert az 555-ös számokon kívűl amikor valós számokat mondanak(szerintem) nem hallok semmilyen megkülönböztetést szolgáltatóként.
Csak egyből mondják, hogy 475-302...
Hogyne lenne már mobilszolgáltató??? Rengeteg van.
És nem szoktak valós számokat mondani a filmekben.
Az USAban a mobil szamot es a vezetekes szamot nem tudod megkulonboztetni a szamok alapjan. Vagyis amig ki nem csong es fel nem veszik es meg nem kerdezed, addig nem fogod tudni, hogy vezetekes vagy mobil szamot hivtal.
A telefonszamok 10 jegyuek: (323)-123-1234
A szolgaltatokat sem kulonbozteti meg semmi, ugy mint pl. Mo-n a 70-rol tudja mindenki, hogy Tmobil, itt nem tudod, hogy valaki ATT vagy Verizon.
Az USAban a elso harom szamjegy a korzeteket megkulonbozteto szamok. (mint pl. Magyarorszagon a 06-82-bol tudod, hogy a 82 az Kaposvar korzetszama)
Itt egy link az osszes "area code"-hoz.
Pl. New York 212, Los Angeles 310 stb. Persze varoson belul is vannak elteresek, hiszen a fenti (323)-as pelda az Los Angeles (Hollywood) kornyeki szamra utal.
A 888 es a 866-el kezdodo szamok ingyenesen hivhatoak barhonnan az orszagbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!