Csak szerintem barbár szokás a disznóvágás?
Nem hiszem, hogy a magyar kultúrának erre kellene büszkének lenni, pedig nagyon sok helyen ezt hirdetik, hogy a falusi disznótoros + házi pálinka a magyar kultúra szerves része. Nos, én ezzel nem értek egyet, hogy egy állat kivégzése a nemzeti kultúra része legyen.
Én magam egyébként nem is eszem sertéshúst.
Elképesztő mennyi funkcionális analfabéta van itt. :D
Nem az a baj a kérdés szerint, hogy megölik az állatot, hanem, hogy ez egy ünnepet is kell csinálni a gyilkosságból, nem csak egy szükséges rosszként felfogni.
"nem csak egy szükséges rosszként felfogni."
Szükséges rossz, szerintem is ez a jó szó rá. Amúgy nevessetek ki, még egy növényt is tudok sajnálni, amikor el kell pusztítani. De hát ha kell, akkor kell, ez van.
Már voltam disznóvágáson. Nálunk sosem csináltak belőle ünnepet, sem társasági eseményt. A sok ember, rokon csak azért kell, hogy gyorsabban végezzenek, azért egyedül nehéz feldolgozni egy egész disznót. Senki sem mulatozott, mindenki tette a dolgát. A disznót lelőtték, aztán kivéreztették.
A "mulatozós" disznóvágás csak azok kedvéért van, akik még sosem láttak olyat, és elmennek megnézni egyet, mert ilyenre sajnos van igény. Na ha ott nem lenn pálinka és csak végignéznék, elég lapos lenne a hangulat. Nem is tudom minek kell az ilyen, mégis hogy képzelnek egy disznóvágást?
Én vidéki gyerek vagyok, és rendszeresen ölünk disznót.
Ez egy kisebbfajta mulatság, van pia, jókedvű a társaság. De nem azon örömködünk, hogy szenved az állat, hanem a bőséget ünnepeljük, meg azt, hogy egyben van a család.Szóval ne úgy képzeljétek, mint egy középkori kivégzést, kínzással megspékelve. Igazából magát az ölés műveletét még nem övezi a vidámság, az csak azután kezdődik, inkább amikor már sül a bográcsban a tepertő, és a toroskáposzta, és kavarognak a finom illatok. A disznóval az elején igyekszünk gyorsan végezni, minél kevesebb szenvedést okozva. Erre a célra van egy fejbelövő szerkezet, ami azonnal letaglózza, vagy egy villamos szerszám, ami közvetlenül az állat agyába vezeti az áramot. Ezek az eszközök régebben még nem voltak, így a disznót teljesen elevenen szúrtuk nyakon, de hamar elvérzett. Ez pár perc szenvedéssel járt szegénynek. Hidd el, egyikünk sem röhögött rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!