Csak szerintem barbár szokás a disznóvágás?
Nem hiszem, hogy a magyar kultúrának erre kellene büszkének lenni, pedig nagyon sok helyen ezt hirdetik, hogy a falusi disznótoros + házi pálinka a magyar kultúra szerves része. Nos, én ezzel nem értek egyet, hogy egy állat kivégzése a nemzeti kultúra része legyen.
Én magam egyébként nem is eszem sertéshúst.
Én hallottam olyat, hogy a székelyek úgy csinálják, hogy este levágják a farkát, és reggelre elvérzik a disznó. Persze ez lehet csak hülyeség, ne sózzatok szét, ha nem így van.
Amúgy dolgoztam kínai étteremben, ott pedig a lepényhalat kezdték el úgy sütni, hogy még élt, mert ez állítólag fontos a zamat szempontjából.
Itt egyik-másik okos hozzászólás gazdája rohadtul nincs képben.
Én falun élek,és minden évben megölünk 2-3 disznót.Igen,mert a hagyomány része,és igen,mert minőségi húsételt akarunk enni.Nem azt az ipari szemetet amit megvesztek a hiperszuper marketekben.Az pedig óriási tévedés,hogy mindenki bepálinkázva kergeti a disznót egy krvanagy késsel keresztbe-kasul az udvaron.Mi is sajnáljuk,de nincs más módja a jó minőségű hús előállításának,és én biztosan nem fogok salátákon,rügyeken,és zuzmókon élni.
Is-is! Sajnos az állati eredetű táplálék kinyeréséhez el kell venni az állat életét. De ne legyünk képmutatók, a természetben a ragadozók sem ájtatoskodnak.
Azzal viszont egyetértek, hogy kissé aberrált dolog ebből mulatságot és népünnepélyt csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!