A Decsics és a Ferkics horvát vagy szerb nevek?
Köszi, igen végülis Decsics vagy Desics az ugyanaz, csak a magyar írásban különbözik.
Ezért nem vagyok képben én sem, mert Horvátországban és Szerbiában is honosak ezek a nevek....
Persze, mivel a horvát meg a szerb egy nép, tehát a kérdésedre iszonyú nehéz lenne választ adni. Csak a vallási ellentétek meg a politika választotta széjjel őket, ebből kifolyólag a kérdésed tulajdonképpen értelmetlen. Annyi biztos, hogy délszláv név, de kb. ennyi. Ráadásul ugye áttelepülések is voltak rendesen, tehát Horvátországban egy rakás "szerb eredetű" ember él, ahogy fordítva is, tehát az sem fog segíteni, ha megnézed, hogy a nevek melyik országban gyakoribbak.
Van egy-két tipikusan szerb vagy tipikusan horvát név, de ez a kettő pont nem az.
Köszi, most épp a családfám csinálom, abban bízok talán a korabeli anyakönyvek elvezetnek valamerre.....
Nem igazán tudok sokat a délszláv népekről, a szerbek és a horvátok egy nép lennének? Erről még nem hallottam (genetikailag nyilván sok a közös bennük)
Nem egy nep de nagyon kozeli rokonok A horvatokat del lengyelorszagbol hivtak a balkanra Az avarok leverese utan aVII szazadban Hérakleiosz császár parancsára!A szerbeket is a VII erkeztek a balkanra !A szerbek klanokra tagozodtak ellentetben a horvatokkal tarsadalmukban jelentos kulombsegek voltak,de kb olyan rokonok mint a magyar-szekely!
"Legközelebbi rokonaik a horvátok, a bosnyákok és a montenegróiak. Kissé távolibbak az egyéb délszláv nyelveken beszélők: szlovének, macedónok, bolgárok. Még távolabbról pedig a többi szláv nemzet."
Markovic tipikus szerb mint a Milosevic ,Petrovic,Balasevic de igazabol a szloveneknel is gyakori!Ami donto lenne az a vallas ,ha azt tudod akkor egyertelmu!
római katolikusok voltak mindannyian (a 18. század közepéig visszamenve).....
de ez elvileg nem zárja ki gondolom, ha a 15-16-17. században települtek csak be, előtte másvallásúak is lehettek....?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!