Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Vajon miért utálom, hogy...

Zsizsik666 kérdése:

Vajon miért utálom, hogy magyar vagyok? Olyan kakukktojásnak érzem magam, mindenki beszól, hogyan tudnék beilleszekedni a népemhez?

Figyelt kérdés

Én egy egyszerű, gyógynövénykell foglalkozó, falun élő nő vagyok. Aki még ráadásul pogány is. S ezért mindig

"morognak", ha reggel pl. gyakorlom a napüdvözletet jógában, s megkérdik mi az, meg, ha olyan téma van, hogy vallási. De nem is beszélve arról, hogy jól érzem magam, nem vagyok egy nagyravágyó, egyszerű, természetes, bár mások szerint bonyolult, mert okkult tudással rendelkezem.

Szerintem meg ez is természetes. Nyaralni nem Hawaii-ra megyek, meg Görögbe. Hanem tópartra. Akkor nagyon jól érzem magam, fejest ugrok a barátnőimmel, elvagyok akkor is, ha sátorozás, s a tóban fürdök, mert így alakult, 2-3 napig.

Amúgy naponta, 2X is lezuhanyzok itthon, vagy fürdök, egészségesen táplálkozom, sose voltam még büdös. Csak ezt a nyaralást is "elítélik", hogy milyen gagyi!!!!

Nemár, hogy a Görög sós tenger egészégesebb!!!???

Szóval így marad pénzem is, nem élek sem jól, sem rosszul, de írígyelnek, de nem tudom miért?!

S még a másik, hogy komolyan szeretném elérni végre, hogy oda legyen írva a nevemhez, hogy a "Kérdező nulla százalékban hasznos válaszokat ad",(szóval pontozzatok már le!!!!) mert legyen már paradoxon, akinek tudok segítek, troll kérdésre meg természetesen troll választ adok, arra mi mást lehetne?

De akkor sem értem, mikor volt egy olyan kérdés, "hogy lettetek vallásosak?" hogyan lehet nulla százalékban hasznos a pogány hit, meg az, hogy eleve, másképp gondolok dolgokat, más, természetesebb természettel születtem, mint sokan mások a családban még. Hogy lehet egy élettapasztalat, életfelfogás 0 százalékban hasznos?

Remélem, nem vagyok magyar, mert itt semmi tolerancia nincs, szivesebben lennék cigány. Remélem van esélyem. Fekete hajú, fekete szemű vagyok, igaz hófehér bőrrel, s nagyon vékony, de csinosnak mondott. Lehetnek roma őseim? Csak hogy vígasztalódjak...

Esetleg svéd vagy akármi? Ugye, nem vagyok magyar? Másképp nem tudom magyarázni! Én is megcsodálom szőke hajú, kék szemű ismerőseim, ők meg engem, merthogy "különlegesnek számítok", de remélem ez annak tudható be, hogy nem "csak" magyar vagyok?

Nem szeretnék, ehhez a néphez tartozni teljesen:/ Én nem írígykedek, ha szebbek, jobbak, gazdagabbak, tehetségesebbek itt nálam, s ezért sem!

2012. nov. 11. 14:40
1 2 3
 11/25 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

Nincs semmi baj a magyarsággal,csak ezt megpróbálják ezerféleképp kiforgatni!Számomra a magyarság egyet jelent a természettel egybeforrottsággal!Se többet,se kevesebbet!Az összes többi modern demagógia,hogy semminek érezze magát,aki nem akar ettől eltérni!

Az ember identítását nem az határozza meg,ahogyan mások vélekednek róla,hanem a belső harmónia,a létezéssel való összekapcsolódottság érzésének múlhatatlan öröme!Most kicsit rosszabbul érzed magad,mert kívül keresed önmagad!Ennyi!A belső világod múlhatatlan,de azt ne az elméddel,gondolataiddal keresd,hanem érezd!

2012. nov. 11. 15:23
 12/25 A kérdező kommentje:

8. nem!

"Ha ebből fakad az összes problémád akkor húzd ki a netet a falból és ennyi. Senki nem kényszerít rá, hogy a gyk-t nézegesd naponta. "

Az a baj, hogy a való életben is így van, meg itt is! Mindenütt.

2012. nov. 11. 15:24
 13/25 A kérdező kommentje:

"Az ember identítását nem az határozza meg,ahogyan mások vélekednek róla,hanem a belső harmónia,"

Igen, csak ezzel a nemzettel nem tudok mindig harmóniában élni, tudok is meg, nem is, mikor, hogy!

2012. nov. 11. 15:30
 14/25 Pietrosol ***** válasza:
Hát,akkor ezt kell elfogadni!Mikor,hogy!
2012. nov. 11. 15:33
 15/25 A kérdező kommentje:

Kösz! Csak olyan nehéz:D

...Lehet bele kéne kezdeni a családfakutatásba XD

Csak arra lennék kíváncsi, mint egy válaszoló itt leírta, lehetnek más őseim, de kb, milyenek, az jó kérdés...így kinézet alapján akkor nem megmondható...

2012. nov. 11. 15:49
 16/25 A kérdező kommentje:

A cigánytábor az égbemegy Radájára hasonlítok, aki megnézte, mindenki ezt mondja, s szerintem is, meg valamennyire arra a marichuyra is, de Radára jobban xD

Ebből gondoltam, hogy vannak cigány őseim, bár ő is fehér:/ Lehet semmi köze cigányokhoz:/

[link]

Maite Perroni pedig olasz vagy mi, de mindegy is, inkább hasonlítanék egy krumplihoz, csak valami más nemzet tagjaként! :S:D:D:D

2012. nov. 11. 15:57
 17/25 anonim ***** válasza:

El sem tudom képzelni, miért nyújtana neked az boldogságot, ha megtudnád, hogy vannak nem magyar őseid. Ezzel jobb lennél? Erősen kétlem.

Én sem szeretem a rosszindulatú, irígy, dög embereket, mint ahogy nagyon sokan nem, és nem tartom magam annak, mint ahogy szintén nagyon sokan nem azok. De nem gondolom, hogy attól több lennék, ha cigány lennék vagy svéd, olasz, vagy bármi.

A kérdésed egyébként is elég zavaros nekem először azzal jössz, hogy pogány vagy és gyógynövényekkel foglalkozol (ami szerintem tök jó, engem is érdekel, miféle gyógyító növényeket találok a természetben), aztán azzal, hogy elítélnek, hogy tópartra mész nyaralni nem "Görögbe" (ami egyébként Görögország, ráadásul nagyon sokan mennek/megyünk nyaralni pl a Balatonhoz vagy Velencei-tóhoz, szóval ez nem egyedi eset), majd valami felfoghatatlan módon jön az, hogy haszontalan válaszoló akarsz lenni. Ez szerintem nagyon gyerekes hozzáállás.

Szerintem magadban is "rendet kéne tenni", mert valahogy következetlennek, zavarosnak tűnsz, nem csak ez a kérdés alapján, de már több válaszodban is ezt éreztem.

2012. nov. 12. 15:35
 18/25 A kérdező kommentje:
Mert közben Msn-en is vagyok meg filmet is nézek, így ennyire tudok idefigyelni:D
2012. nov. 12. 15:49
 19/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem olvastam végig minden választ, úgyhogy nem tudom, hogy mások által fölvetett dolgot írok-e Neked.

A kérdésedet és a magyarázatodat rendkívüli módon és indokolatlanul gyűlölködőnek találom, és nem értem, hogy hogyan jutottál bizonyos, eléggé súlyos, és teljesen logikátlan következtetésekre.

Elmondom, miért gondolom ezt.

Az alapján, amit leírsz, bennem egy olyan kép alakult ki Rólad, hogy egy kedves, természetközeli, egyszerű ember vagy, aki békében szeretne lenni a környezetével, a saját értékrendje szerint alakítja életmódját, és aszerint szemléli a világot.

Viszont mindez nem zökkenőmentes. Konliktusod van a környezetedben élőkkel.

Úgy érzem, hogy magasabb-/alacsonyabbrendűnek tartod magad náluk.

Vagy Te vagy a kiemelkedett, megvilágosodott, aki a környezete csodálatára és elismerésére vágyik, de nem kapja meg és ez bántja, vagy pedig Te vagy a peremre szorult furcsa ember, akire mindenki idegenkedve néz, és emiatt bántódsz meg.

Ismerek sok hozzád hasonló felfogással, hasonló életmódot folytató embert (ha nem is "pogányok" mind, de egyszerűen élik az életüket, és nem járnak messzire, sokan a természetben dolgoznak közülük), de egyik sem fordul gyűlölettel az őt meg nem értők felé. Egyszerűen lesz.rják, hogy ki mit mond, a saját kis nyugodt életüket amúgy sem befolyásolja, hogy mit ugatnak a hülyék.

Én magam sem vágyok a tengerpartra, mert itt a Tisza, nem kellenek koktélok, mert itt a kisüsti, a békémet a Teremtővel meg a magam módján keresem, nem kell ahhoz vallás meg szertartás.

Egy dolgot nem értek.

Ha néhány hülye ember leszól, akkor miért alakul ki benned egy utálat a magyarok, úgymond a "saját fajtád" ellen, mintha a magyarok mind hülyék lennének, és mindegyik utálna Téged az életmódod miatt?

Hogyha azt hiszed, hogy hülyék csak a magyarok között vannak, és mindegyik utál Téged akkor el kell mondanm neked kettő nagyon fontos dolgot.

Az egyik az, hogy ha egy közösség egészére kiterjesztesz egy emberi tulajdonságot (mindegy, hogy pozitív vagy negatív), és emiatt a közösséget, az egyének halmazát az egyéni személiségtől függetlenül gyűlölöd vagy isteníted, az rasszizmus. Azt hiszem, hogy nem kell magyaráznom, mennyire nem szép dolog ez.

A másik az, hogy saját tapasztalatból mondhatom, hülye emberek mindenhol vannak, még a svédeknél is.

Remélem, hogy a faji alapon létrehozott magyargyűlöletedből hamar kigyógyulsz, és valóban úgy fogod szemlélni a világot, ahogy azt hiszed, hogy szemléled. Sajnos azt kell mondanom, hogy Nálad sokkal kevésbé "okkult", vagy "okult" személyek sokkal nagyobb békességben élnek a környezetükel, mindenféle jóga és pogánykodás nélkül is.

Nem megbántani akarlak, csak őszintén elmondom a véleményemet, az alapján, amit leírtál.

Nem jó helyen keresed a hibát. Nem a magyarságoddal, és nem a magyarokkal van bajod. A bajod nem genetikai eredetű, hogy egy "tisztább vérrel" eltörölhesd. Szerintem a Te bajod az, hogy túl kétségbeesetten keresed a magad útját, és valahol eltévedtél közben.

Ne foglalkoztasson, hogy Te a tópartra mész, a "görögösök" meg leszólnak miatta, vagy Te napköszöntést végzel, a "szentfazekak" meg leszólnak miatta. Sz.rd le. Semmilyen kihatással nincsenek a hitedre és az életmódodra.

Ha mégis - és úgy látszik, hogy ez a helyzet - akkor ott bizony a hiba az ön készülékében van, és valahol szorít a cipő. A hited nem feltétlenül esik egybe a lelki szükségleteiddel.

Békülj ki önmagaddal és ne akarj magadra húzni olyan inget, ami nem teljesen illik rád, mert vagy kényelmetlenül szorít majd, vagy hülyén fog állni. Szabd a magad kedvére. Pogányként abban hihetsz, amiben akarsz, nincsenek dogmák és megkötések.

Legyél türelmes, következetes, kedves és udvarias. Megszoknak majd a környezetedben élők, és egy idő múlva visszább veszik az arcukat, leszoknak a rendszeres "beszólogatásról".

Mindegy. Nem akartam keleti bölcs lenni, csak próbálok segíteni, hogy szerintem min kellene elgondolkoznod.

Nem ámadni akartalak, ne vedd annak a válaszomat.

Csak arra akartam rávilágítani, hogy ez a "mindenki hülye, csak én vagyok normális" felfogás nem méltó ahhoz az emberhez, aki lehetnél, ha felül tudnál emelkedni ezeken a dolgokon.

Mert szerintem teljesen jó elképzeléseid vannak, és nagyon jó irányba indultál. Ideje kimászni a kátyúból, és továbbmenni az utadon.

Mán megint jó nagy bölcsesség esett ki a számon, de tényleg így gondolom.

Na, most már befejezem, mert szakállat növesztek a végén és elmegyek böjtölni a sivatagba.

Minden jót!

2012. nov. 13. 19:10
 20/25 anonim ***** válasza:

Én meg black metalt hallgatok és egyedül vagyok így ezzel falun. Engem is lenéznek ezért persze. Keress hasonló felfogású, ebben hívő emberek társaságát az interneten.

És légy nyugodt, te nem vagy sem zsidó, sem roma. Te ízig vérig magyar vagy.

Aki nem értené: [link]

Egyébként falun mindig nehezebb, mint városon. Mert falun folyton lesik a másikat a szomszédok. Mindenki tud mindenről mindent. Többször voltam fent Pesten és láttam 6 színű hajú embereket, meg olyanokat is, akiknek az arcába vagy 13 karika volt. És észre sem vették őket.

Ezt csinálja meg valaki falun. Rögtön lenézik és bolondnak tartják az ilyen embereket.

Úgyhogy kitartás!

2012. nov. 13. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!