Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Most akkor mit ünneplünk ma...

Granulátum kérdése:

Most akkor mit ünneplünk ma és miért ünnepnap, illetve hogyan kéne ünnepelni?

Figyelt kérdés

Mert ha az összes szent ünnepe van, akkor 4,2 millió embernek nincs mit ünnepelnie, tehát feleslegesen van nekik munkaszünettel járó ünnepnap.

Hogy kell ünnepelni a Mindenszenteket? Kis tálkákba ételt-italt raktok ki az összes szentnek, mint a hinduk az istenségeknek? Mert elég nehéz lehet mind a többszáz/ezer szentet megünnepelni.

2012. nov. 1. 16:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Hogy szép kifejezéssel éljek a mai ünnep a "Festum Omnium Sanctorum", tehát a megdicsőült Egyháznak, azaz a mennybe került lelkeknek az ünnepe. Erre már az ókeresztény világban is külön ünnep volt, ez arra vezethető vissza, hogy a keresztényüldözések rengetek vértanújáról egyszerre emlékeztek meg.

Katolikusként én szentmisével ünneplem meg, ahol a szentek közbenjárását kérjük, nem kell nekik tálkába semmit rakni, mert se nem vagyunk hinduk, se nem ők istenek.. Nyilván a protestánsok nem ünneplik őket sehogy. Hogy miért munkaszüneti nap, azt az állambácsitól kell megkérdezni, aki nem hívő, az örüljön, hogy nem kell dolgozni... :P Legtöbben ekkor mennek ki a temetőbe, ugyan is holnap halottak napja lesz.

2012. nov. 1. 17:14
 2/6 mustafa33 ***** válasza:
Ha elmentél volna egy templomba (nem hívőként is mehetsz), és figyelmesen meghalgattad volna a prédikációt, akkor most tudnád. ☺
2012. nov. 1. 21:30
 3/6 anonim ***** válasza:

17:14 - okos, nagyon okos és bölcs válasz.

És ha el is mentem volna akárhány templomba is, nem hiszem, hogy lett volna olyan szerencsém, hogy ezt ily tisztán, egyszerűen és érthetően hallottam volna.

Csak jó ez az Internet valamire... És ehhez egyelőre nem ér fel a klérus...

2012. nov. 1. 22:29
 4/6 mustafa33 ***** válasza:
Én a nyitrai esperes prédikácóját halgattam az arról beszélt amit az első említett meg, csak 35 percben részletesen. Nem hiszem, hogy a magyar papok nem tudnák ugyanígy vagy még jobban elmondani. próbáld meg egyszer meghalgatni, nem muszáj a ceremóniával is azonosulni, de a prédikációk (bár melyik vallású) tanulságosak.
2012. nov. 2. 01:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Első, ment a zöld kéz.

Köszönöm. Érthetően leírtad!

Tényleg jó az internet..:)

2012. nov. 2. 05:23
 6/6 anonim ***** válasza:

3-as!

Hidd el, ezt nem én szültem, hanem templomban hallottam, minden évben erről beszél az atya, én meg minimálisan utánaolvastam. :))

2012. nov. 2. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!