Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Felétek szokás, hogy ismerősök...

Felétek szokás, hogy ismerősök, családtagok csak úgy váratlanul beállítanak?

Figyelt kérdés
Kertes vagy lakásos övezetben és falu, kis vagy nagyvárosban laktok?
2012. szept. 8. 17:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten lakom. Nálunk nem szokás, nem is szeretném hogy csak úgy beessenek. A szüleim sem jönnek csak úgy, én is odatelefonálok előtte, hogy megfelelő-e, hiszen lehet náluk vendég, el is mehetnek máshová, én meg potyára mennék.

Amúgy manapság, amikor van telefon minden családban, nem értem miért ne lehetne előtte odaszólni, hogy helló, mennék, alkalmas?

2012. szept. 8. 17:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, én is Pesten élek, és felénk sem nagyon szokás, esetleg a szomszéd kopog be, de kíváncsi voltam, hogy esetleg másfelé máshogy megy-e.
2012. szept. 8. 17:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Közeli családtag nyugodtan besétálhat csak úgy, ő is örül nekünk ha csak úgy besétálunk. Mondjuk a környéken az egyetlen ilyen rokon a nagymamám. Ennek ellenőre ő nagyon ritkán használja ki ezt a lehetőséget, ellenben nagyon örül, ha mi minél gyakrabban tesszük.

Annak nem örülnék és nem is szokás nálunk, ha távolabbi rokonság, vagy barátok csak úgy váratlanul beállítanának. Ha csak 5-10 percre jönnek, mert átutazóban vannak és megakart lepni, azzal nincs gond, de komolyabb látogatásra váratlanul nem vágyom!

2012. szept. 8. 19:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Amúgy kisvárosban élünk, de az egész család faluról származik.
2012. szept. 8. 19:23
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
Nem szokás. Budán lakunk.
2012. szept. 8. 20:19
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2012. szept. 8. 22:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Falu, JNSZ megye, és nem szokás.
2012. szept. 9. 15:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Váratlanul nem. Apukám sokat mozog a városban, ha felénk jár (vagy akár a munkahelyem felé), rámcsörög és ha ráérek, beugrik egy kávéra. Budapesten lakunk.
2012. szept. 13. 15:09
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek
2012. szept. 14. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!