Felétek szokás, hogy ismerősök, családtagok csak úgy váratlanul beállítanak?
Budapesten lakom. Nálunk nem szokás, nem is szeretném hogy csak úgy beessenek. A szüleim sem jönnek csak úgy, én is odatelefonálok előtte, hogy megfelelő-e, hiszen lehet náluk vendég, el is mehetnek máshová, én meg potyára mennék.
Amúgy manapság, amikor van telefon minden családban, nem értem miért ne lehetne előtte odaszólni, hogy helló, mennék, alkalmas?
Közeli családtag nyugodtan besétálhat csak úgy, ő is örül nekünk ha csak úgy besétálunk. Mondjuk a környéken az egyetlen ilyen rokon a nagymamám. Ennek ellenőre ő nagyon ritkán használja ki ezt a lehetőséget, ellenben nagyon örül, ha mi minél gyakrabban tesszük.
Annak nem örülnék és nem is szokás nálunk, ha távolabbi rokonság, vagy barátok csak úgy váratlanul beállítanának. Ha csak 5-10 percre jönnek, mert átutazóban vannak és megakart lepni, azzal nincs gond, de komolyabb látogatásra váratlanul nem vágyom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!