Te kiásnád és megsétáltatnád halottaidat ahogy a koreaiaknál szokás? (lent)
"a több száz éve halott szeretteik frissen mosott alsóneműt is kapnak"
egy több száz éve halott testből már csak a csontváz van meg, úgyhogy ez az egész egy kamu...
nekem is kamunak tűnik, de lehet, hogy bebalzsamozzák. Szerintem egészségügyi kockázatai is vannak. Meg folyton kiszedni, visszatenni a földbe, ez mind pénzügyi kérdés, túl sokba kerül ahhoz képest, hogy már halottak.
Egyébként, ha koreai lennék biztosan én is vinném a hallottjaimat sétálni. Mindenki úgy éli meg a gyászát, ahogy akarja, amíg ezzel nem bánt meg másokat! Kicsit morbid, de én tiszteletben tartom.
Korea nem Indonézia.
Egyébként ez gusztustalan, akár fertőzésveszélyes és elmebeteg szokás.
Senkit se sétáltatnék meg, pláne nem egy hullát.
Kicsit bűzlik ez a cikk, és nem a hullaszagtól.
Megnyírják őket? Közben nő a hajuk? A képeken látható testek szárazmúmiáknak tűnnek, hasonlók mint a palermói Kapucinus kriptában nyugvók, bár azok között is csak kevés van ilyen jó állapotban, és azokat nem sétáltatják, így még kevésbé vannak kitéve a kopásnak.
Azon kívül a Google-ben talált más nyelvű cikkek is mind frissek (3-5 naposak), pedig ha sok százéves a szokás, miért ne írtak volna róla korábban is.
Én legfeljebb a ventilátor elé tartva tudnám őket megsétáltatni, csak utána sokat kellene söpörnöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!