Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A szikheknek milyen táplálkozá...

A szikheknek milyen táplálkozási tilalmai vannak?

Figyelt kérdés

#tabu #India #Szikhek
2012. aug. 19. 10:14
 1/2 anonim ***** válasza:

nincs különösebb tilalom nagyvonalakban, csupán a felszolgálásban van különbség, lehet vegetáriánus és mindenevő is.

ha pl sikh vendégeknek kell főzni, akkor alapvetően sok zöldséges, nem csípős, lágyan fűszeres ételeket ajánlanék (hagyományos indiai ételek) + egy külön tál húsos feltéttel, így mindenki kedvére válogathat. de ez függhet az adott ország kultúrájától is ahonnan jön

amit még adományozáskor szoktak csinálni, az egy palacsintaszerű tészta, de nem tudom abban van-e tojás. szerintem alapvetően a sok olajban/zsírban tocsogó ételeket sem szeretik.

itt találsz pár képet arról, milyen elképzelés szerint alkoss

[link]

találtam olyan angol recepteket is, amiben torták vannak, bár ebben is kételkednék, hogy az édes cukrozott tömény ételeket fogyasztanák...

2012. aug. 20. 13:10
 2/2 anonim ***** válasza:
még az jutott ezsembe, hogy szerintem egy gyros ízvilág jó választás lenne, mellé tejszínes/mártásos/gombás/sajtos krumpli/borsó/rizs-főzelékes dolgok, kb semleges jelleggel, vagy enyhén sózva, fűszerezve az esetleges vegáknak
2012. aug. 20. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!