Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Táplálkozási zavarom van,...

Táplálkozási zavarom van, hogyan csökkentsem az étvágyam?! (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Na hát mostanában rengeteget eszem, igaz nem egészségtelen kajákat, de akkor is..És állandóan éhes vagyok...Normális ez ???15 éves lány vagyok és aggódom, mert evés után mindig bűntudatom van, volt amikor már annyira rosszul éreztem magam, hogy hánytattam magam, de nem akarok bulímiás lenni...Tudom, hogy ez egy olyan betegség amit ha egyszer elkezdessz nem tudsz majd leállni és én eszt nem akarom...(12 évesen már voltam /igaz enyhén->anyukám nem engedte hogy tovább fajuljon a dolog, úgy hogy szó szerint tömött/ de akkor is anorexiás..)És nem bírom eszt a sok evést...Mit tehetek?

15/L és 168cm/53kg (rosszabb napjaimon 54kg)

2012. júl. 22. 12:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Elég fejlődő korban vagy még.Előre jelzem férfi vagyok úgyhogy nem biztos hogy rám kell hallgatnod.Lehet ebben a korban nem az evést kellene csökkentened hanem pozitív visszacsatolást adni magadnak.Ha módodban áll akkor szabadban mozogni,de ha városlakó vagy akkor érdemes lenne felkeresned egy ilyen női fitnesz termet.Ez több szempontból is jó lenne.Egyik ami nyilvánvaló hogy nem egy helyre fog lerakódni az étel hanem egyenletesen,és ugye azért egészséges egy kis torna minden szempontból.A másik pedig a mentális oldala a dolognak.Ott például biztos találsz hasonló lányokat akár idősebbeket is akik már szembesültek vagy leküzdöttek hasonló problémát.Másrészt bűntudatod miatt,mert tudod hogy most bűnözöl de a tornán majd vezekelsz és izzadsz,bűnhődsz érte nem kell hánytatni :)
2012. júl. 22. 12:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm amúgy a sporttal nincs semmi bajom minden este futok, ha rossz idő van itthoni taposón taposok de nem bírok ki egy napot legalább 2 óra sportolással ezek mellet járok küzdősportra is...csak hát elég gyengének tartanak.
2012. júl. 22. 13:13
 3/7 anonim ***** válasza:

a 168 cm-edhez az 53 kg bőven jó lehet még kicsit kevés is.

Forduljatok szakemberhez aki segít mert ez igy tényleg nem jó, hogy büntudatod van és valószinüleg az önképed is torz.

Remélem Anyukád megérti és segíteni fog. Mindenképp szakember segitsége kell különben súlyosbodhat. Igenis ki lehet gyógyulni ezekböl a betegségekböl csak nem könnyü.

2012. júl. 22. 13:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja és anyum szerint ez is a bajom sportőrült vagyok és emiatt is csesztet..:(
2012. júl. 22. 13:16
 5/7 anonim ***** válasza:
A futás,taposó elég magányos sport a küzdősport pedig elég férfias.Ezért mondtam hogy valami olyan helyre menj ahol sok lánnyal vagy együtt.Lehet maga a környezet idegen egy ilyen lánytól mint te de azért megér egy próbát.
2012. júl. 22. 13:22
 6/7 A kérdező kommentje:

Hát igazából nem szeretném abbahagyni a küzdősportot mert imádom és jól esik, hogy meg tudom magam védeni...Már van két övvizsgám és egy érmem is.Csak igen elég gyengének érzem magam annyi erős ember közt mert már az első versenyen bordatőrésem lett:S(de így is szereztem egy ezüstöt)

Amúgy meg ma is a hánytatás gondolata kerülget mert rengeteget ettem és még mindig ennék egyszerűen nem bírom olyan nehéz, de tudom hogy nem hányhatok..

2012. júl. 22. 14:31
 7/7 anonim ***** válasza:
segitség nélkül valószinüleg nem fogsz tudni "leszokni" erröl. Asport töj jó arrol ne is állj le, viszont a kényszeres evés és büntudat nem ok ezt abba kell hagyni.
2012. júl. 22. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!