Mi lehet az oka annak, hogy már egy szelet kenyértől/szendvicstől 1-1,5kg-ot magamra szedek?
"Mi lehet az oka annak, hogy már egy szelet kenyértől/szendvicstől 1-1,5kg-ot magamra szedek?"
Szerintem te sosem iszol. Mert annak a súlyát nem számolod bele a napi adagba. Igen, 1 liter víz (folyadék) -> 1kg...
A konkrét kérdésre válaszolva: ennyire hülye nem lehetsz...
Ugye csak viccből írtad ki? Az előző jól mondja. Megszel egy szelet kenyeret és iszol 3 pohár vizet és erre azt mondod: Úristen 1 kilót híztam 1 szelet kenyértől...
Nyilván azzal is tisztában vagyok, hogy a folyadéknak is van súlya. Az 1-1,5kg folyadékbevitel nélkül értendő. Nem a nap végén hüledezem. Illetve mint írtam, azzal, hogy a mérleg mit mutat voltaképp nem is lenne baj, ha közvetlenül étkezés után nem érzékelném, hogy pánikszerűen raktároz a szervezet.
Nem koplalok, egészségesen étkezem, sportolok. Az utolsó hozzászóló megjegyzéséhez csak annyit szólnék hozzá, hogy gratulálok a kifinomult és intelligens megnyilvánulásához!
Köszönöm.
Viszont, ha már a kérdés kiírásánál rendesen leírnád a dolgokat, nem kapnál értelmetlen vagy haszontalan válaszokat. Mert amiket most írtál, arról nem szól a fáma...
Tudod: hülye kérdésre-hülye válasz...
Azt írod,hogy a szülés után felborult a hormonháztartásod. Ez önmagában megmagyarázza a folyamatokat.
Kivizsgáláson ez ügyben voltál már? Nem akkor háziorvos kérsz beutalót endokrinológushoz elvégeznek egy csomó labor vizsgálatot. kérj belgyógyászati kivizsgálást is. De egyébként meg az a 3 kg plusz igazán elfér rajtad. Soha sem nyeri vissza egy nő a szülés előtti súlyát. Annál 2-3 kg-val mindig öregebb lesz ahogy múlnak az évek. öregszünk lassul az anyagcserénk.
kérdéseim még: Szoptattál, Azalatt fogyóztál?
Ha szükségét érzed dietetikus vagyok.
Terhesség alatt borult fel, mindent magára halmozott a szervezet és a baba meg nagyon kicsi volt, emiatt jóval a kiírt időpont előtt be akarták indítani a szülést, mert noha lett volna miből de a pici nem gyarapodott. Kivizsgáláson nem voltam még, de most már tudom, hogy hová kell ezzel fordulnom. Gyermekemet csak 2 hétig etettem, utána a fejemre is állhattam speciális alkholomentes sör, homeopátiás pirulák, gyakori mellre tétel, fejés, semmi sem segített. 1,5 hónap után letettem az egészről.
Én hiszem azt, hogy a terhesség/szülés alatti súly visszanyerhető. Édesanyám még kevesebbet is nyom, mint szülés előtt, úgy, hogy két gyermeknek adott életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!