Mit tegyek a finnyás a gyerek?
5éves a fiam van 3étel amit szeret, azon kívül semmit nem hajlandó meg enni. Folyton csak szalámis kenyeret enne,meg virslit. Mindig rá parancsolok hogy üljön le és legalább kóstoljon bele az ételbe de ilyenkor meg elkezd sírni, hisztizni, meg szó szerint öklendezik. Mit tegyek??
(Bezzeg az óvodába mindent megeszik..Nem értem..)
Én nem adnék neki enni. szalámit és virslit nem vennék a boltban, hogy még ha keresi se találjon egy darabot se.
Egyébként,ha ennyire dedó,akkor jáétszátok el, hogy az oviban vagytok. Válasszatok jelet magatoknak. TEgyétek kia hútőre vagy ha van paratáblára, játszátok el az egészet. Aztán ha jön az ebéd, akkor Ő öntse a limonádét meg hasonlók...
Ugye azt tudod, hogy elrontottad rendesen?
Azért ilyen, mert mindig adtál a normális kaja helyett azt, amit enni akart. Már nem úgy értem, hogy az ne lenne normális, csak hát ha mindig 3 félét eszik, akkor ugye nem túl változatos és egészséges az az étrend. Muszáj keménynek lenni, hidd el, nem fog éhenhalni, nem kell erőltetni a kaját, de megmondod, hogy nincs szalámis kenyér, nincs virsli. Az van, amit főztél. Ne erőltesd, de egy idő után úgyis éhes lesz. Ezzel próbálkoztál már?
Köszönöm a válaszokat!
Teljesen igazat adok, el lett rontva..
Már meg tettem nem vagyok hajlandó virslit meg szalámit venni, viszont ilyenkor meg akkor fogja magát egész nap gyümölcsöt meg nyers zöldséget evett. Amivel igazából nem is lenne baj.Csak mégis kellene valami főt étel..
Akkor azt mondjátok legyek nagyon szigorú és addig föl se állítsam az asztaltól míg nem eszik valamit? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!