Nekem kellene szólnom férjem exének, hogy szóljon a közös gyereküknek, hogy ma van az apja szülinapja, vagy hagyjam? Mikortól várható el, hogy a gyerek önmagától, vagy az anyjának köszönhetően a születésnapján legalább egy sms-ben felköszöntsék?
Én számon tartom a gyerekem apjának a szülinapját, névnapját, tervezem, hogy karácsonyra is kap a fiától valami apróságot. Ez fordítva nem működik. Tesz arra, hogy szülinap, anyák napja, akármi van. Ha nem törődne a dologgal legalább apukám, akkor nem tudom, hogy hogyan kellene a kisfiammal tudatosítanom, hogy ünnepekkor felköszöntjük egymást. Vagyis azt, hogy tudja, hogy most nekem van valamilyen alkalom. De nem fogok a volt férjemnek szólni, hogy figyeljen oda. Úgysem érdekli.
Én nem szólnék a helyedben az exnek. Szerintem sokkal jobb ötlet, ha amikor legközelebb jön hozzátok a kisfiú, akkor elviszed valahová, párszáz forintért veszel a nevében valamit az apukájának, ő meg átadja, felköszönti. Ha van alkalom arra, hogy egyedül legyél a kisfiúval, akkor készíthettek is közösen valamit, amit odaadhat. Hosszú távon pedig lehet készülni is az ilyen alkalmakra, és a legközelebb eső látogatáskor közösen ünnepelni.
Én direktbe nem szólnék, hogy "hé figyu szólj már a gyereknek hogy köszöntse fel az apját".
Ha van olyan a viszonyod az exxel, akkor viszont megbeszéltem volna vele mondjuk már előtte 1-2 nappal hogy te elmész a gyerekért és elhozod, mert szeretnétek ha ö is veletek ünnepelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!