Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nekem kellene szólnom férjem...

Nekem kellene szólnom férjem exének, hogy szóljon a közös gyereküknek, hogy ma van az apja szülinapja, vagy hagyjam? Mikortól várható el, hogy a gyerek önmagától, vagy az anyjának köszönhetően a születésnapján legalább egy sms-ben felköszöntsék?

Figyelt kérdés
Férjemnek ma van a 30. születésnapja! Van az előző házasságából egy 8 éves fia. Jól esne neki, ha a fia azt mondaná, hogy boldog szülinapot! Eddig ez egyszer sem történt meg.

2012. aug. 14. 17:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Ne szólj bele, ő dolguk hogy állnak hozzá. Te dolgod az hogy te felköszöntsd.
2012. aug. 14. 17:11
 2/11 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem azért egy 8 éves gyerektől nem várható el, hogy tudja kinek hányadikán van a szülinapja, többnyire azt sem tudják ma hányadika van... Az anyjának illene rá felhívnia a figyelmét mondjuk. Mi így szoktuk. Együtt felhívjuk az ünnepeltet és a gyerek is felköszönti. Ha jóban vagy a nővel, hívd fel, lehet neki is kiment a fejéből...
2012. aug. 14. 17:12
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
Hagyd! Ha a volt felesége nem szól a gyermekének, az az ő dolguk! Persze tudom, hogy jól esne, de jobb, ha akkor mondja, mikor senki nem kéri meg!
2012. aug. 14. 17:13
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Ha jóban vagytok,tartjátok a kapcsolatot, szoktatok beszélni akkor esetleg te is szólhatsz neki. Vagy ha a gyereknek van saját telefonja, akkor neki is szólhatsz,persze szintén csak akkor ha tartjátok a kapcsolatot.
2012. aug. 14. 17:14
 5/11 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem, ne szolj, nem a te dolgod emlekesztetni az ex feleseget a gyerek meg csak 8 eves nem 18.
2012. aug. 14. 17:15
 6/11 anonim ***** válasza:
75%

Én számon tartom a gyerekem apjának a szülinapját, névnapját, tervezem, hogy karácsonyra is kap a fiától valami apróságot. Ez fordítva nem működik. Tesz arra, hogy szülinap, anyák napja, akármi van. Ha nem törődne a dologgal legalább apukám, akkor nem tudom, hogy hogyan kellene a kisfiammal tudatosítanom, hogy ünnepekkor felköszöntjük egymást. Vagyis azt, hogy tudja, hogy most nekem van valamilyen alkalom. De nem fogok a volt férjemnek szólni, hogy figyeljen oda. Úgysem érdekli.

Én nem szólnék a helyedben az exnek. Szerintem sokkal jobb ötlet, ha amikor legközelebb jön hozzátok a kisfiú, akkor elviszed valahová, párszáz forintért veszel a nevében valamit az apukájának, ő meg átadja, felköszönti. Ha van alkalom arra, hogy egyedül legyél a kisfiúval, akkor készíthettek is közösen valamit, amit odaadhat. Hosszú távon pedig lehet készülni is az ilyen alkalmakra, és a legközelebb eső látogatáskor közösen ünnepelni.

2012. aug. 14. 17:18
 7/11 anonim ***** válasza:
93%

Én direktbe nem szólnék, hogy "hé figyu szólj már a gyereknek hogy köszöntse fel az apját".

Ha van olyan a viszonyod az exxel, akkor viszont megbeszéltem volna vele mondjuk már előtte 1-2 nappal hogy te elmész a gyerekért és elhozod, mert szeretnétek ha ö is veletek ünnepelne.

2012. aug. 14. 20:11
 8/11 anonim ***** válasza:
15%
Én szolnék,mert már csak azért is hogy örömet szerezzek a páromnak.Nem érdekelne az sem ha nem vagyok jóban az exel vagy jóban vagyok,a párom öröme a legfontosabb.És ha szólni kéne hát szólnék,aztán idővel majd csak megjegyzi a kisrác is,az anyát meg letojnám. :)
2012. aug. 14. 20:25
 9/11 anonim ***** válasza:
Azzal foglalkozz, hogy te, ti felköszöntsétek, nem a te reszortod ezt számon kérni tőle. Ha ő elfelejtette emlékeztetni a fiát, az ő dolga. Max az apuka megkeresheti a kisfiút, hogy "gyere fiam, együnk egy sütit a szülinapomon".
2012. aug. 15. 14:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Kicsit nyers leszek de ezt gondolom. Ha a ferjed hagyta el a csaladot, akkor "megerdemli", hogy ne koszontsek fel. Ha az anyuka lepett le, akkor pedig nem veletlenul marad el a koszontes. En sem koszontom az apamat, miota elhagyott....
2012. aug. 18. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!