Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet gilisztás egy kis...

Lehet gilisztás egy kis gyerek rendszertelen étkezéstől és ha semmi mást nem eszik meg csak az édeset?

Figyelt kérdés
Most arra gondolok ha nem eszik főtt ételt semmit kenyeret alig csak a nápolyi a csoki a keksz a palacsinta, joghurt, pudding, és szörp nagy mennyiségben hígítva és ez hetekig így megy. A szomszédomban van egy kislány aki majdnem 3 éves és nem eszik meg akármit de ennek ellenére 18 kg..és ma panaszkodott az anyukája nekem hogy apró fehér bolhányi nagyságú gilisztákkal volt tele vegyítve a széklete. De nem is székletel rendesen mert van mikor 4 napig sem kakil, valamikor meg hasmenése van. Azt tudom hogy kiskoromban nekem is volt 1-2 alkalom mikor ilyen volt a székletem de engem nem vittek orvoshoz, én a kelt nyers tésztátol volt ilyenem 5 évesen.

2012. aug. 13. 16:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Bármin megtelepedhet a bélféreg petéje, ezért kell a gyümölcsöt megmosni, a fehérjéket hőkezelni. A kis fehér részek már azt jelentik, hogy a szervezet erősen fertőzött, és minél előbb bélféreg elleni készítményt kellene beadni.

Az édesszájú táplálkozás egyetlen hátulütője, hogy el fog hízni, ha mellé nem kap megfelelő mozgást és fehérje alapú energiát. 1 adag fehérje harmad annyira hizlal, mint ugyan ennyi szénhidrát. Nem kell a gyereket diétáztatni, csak nem lenne rossz egészséges táplálkozásra nevelni.

2012. aug. 13. 16:56
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem roncsolják össze ezek a bél férgek a belet ha esetleg nem veszi időben észre a szülő? Ki tudja mikortól székletelt olyat. Ez jár hasfájással vagy hasmenéssel? Szegény kislány..
2012. aug. 13. 17:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezek paraziták, nem az ember beleivel táplálkoznak, hanem a bevitt táplálékból. A hasfájás a ritka székeléstől lehet. A híg széklet pedig bármitől, erre a célra be lehet menni a dokihoz kapsz egy tégelyt abba mintát kell produkálni és megmondják a laborban, hogy mi a baja.
2012. aug. 13. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!