Ha valaki középfokon beszél németül, nekivághat a németországi életnek?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy az élethez szükséges tudást tartalmazza a középfokú tudás.2012. júl. 1. 03:43
1/4 anonim válasza:
Eladni már biztos nem lehetne külföldön. De egyébként a helyiek úgyis teljesen másképp beszélnek, főleg a szleng miatt, de azt hamar felveszi az ember.
2/4 anonim válasza:
Persze, ha kinn élsz, pár hét/hónap alatt teljesen belejössz. (Attól is függ, hogy mennyire vagy hajlandó tényleg megpróbálni beszélni velük, mennyire jó a nyelvérzéked, stb.)
De max. pár hónap alatt már simán kommunikálsz velük, úgyhogy emiatt ne aggódj.
3/4 anonim válasza:
Én szinte nulla nyelvtudással mentem ki 1 hónapra melózni. Még alapfokon is elhasalnék, a nyelvtanom - mint olyan - nem létezik, csak elmondom a szavakat egymás után a magyar szórend szerint. 2-300 szót ismerek. A műhelyben csak én voltam magyar. Tapasztalat: AKI AKARJA, az megérti amit mondasz.
4/4 anonim válasza:
Én most kijöttem dolgozni nyárra Németországba. Középfokú nyelvvizsgám van ( rigó utca). És azt gondolom,hogy talán egy ilyen szintű nyelvtudás kell, csak a nyelvtan miatt, de mindenképp javaslom, ha gyorsan akarasz tanulni akkor gyere ki. Letöltöttem a telómra az Akadémiai nagy szótárat és bármit hallok vagy elakarok mondani azt egyből tanulom. A teló az meg 0-24-ben nálam van. Olyan hihetetlen gyorsan tanulom a szavakat, mint még soha, de iszonyatosan kedvesek és segítőkészek a kollégáim is. Pincérként dolgozom egyébként egy hotel éttermében. 20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!