Mennyi idő alatt lehet megtanulni németül középfokon?
Én csak azt tudom neked leírni, hogy az én tanítványaim hogyan tudtak felkészülni. Természetesen ez a nyelvtanuló szorgalmától is függ, mennyire hatékony a tanulása, mennyire jó képességű.
Most egy teljesen kezdő, átlagos szorgalmú (napi 2-3 óra), jó képességű nyelvtanuló felkészítése Origora:
1. kezdő anyag (szókincs, nyelvtani alapozás, morfológia)
2. középhaladó anyag (szókincs, nyelvtani alapozás, szintaxis)
3. leíró nyelvtan tesztekkel és szókincsfejlesztés
4. felkészülés az írásbeli nyelvvizsgára (fordítások, fogalmazások, szövegértés)
5. felkészülés a szóbeli nyelvvizsgára (témakifejtés, képleírás, hallás utáni megértés, beszélgetés)
Ha durván fél éveket számolunk, akkor általában 80% fölött van meg az Origo.
Nem értem, akkor most 5*fél év, azaz 2,5 év? Nem sok az egy kicsit?
Nem kifejezetten az Origo nyelvvizsga a célom, inkább az, hogy tudjak beszélni, és munkahelyen megfeleljek. Nagyon sok helyen kérnek németet. Még van 1 évem a GYES-ből, utána keresek munkát, gondoltam, addig megtanulok németül.
Angolul már tudok, de az nagyon sokáig tartott, mert középiskolában nem volt valami erős a nyelvoktatás, meg én sem vettem olyan komolyan, szóval gimi után még 1 év volt, hogy megcsináljam a középfokút. De most sokkal előbb szeretném.
Én azt gondoltam, hogy középfokú nyelvvizsgára készülsz, ahol nagyon komolyan kell tudni a nyelvtant.
Ha csak beszélgetni akarsz, középhaladó szinten, akkor két félév.
szerintem minden az akaraterőm múlik:) ha nagyon akarod, akkor meg lehet csinálni, és megtanulhatsz 1éven belül..
én elég logikusnak találom a német nyelvet, szóval számomra nem volt olyan nehéz elsajátítani.... (de azért tény h angolul előbb összerakok egy mondatot)
nem tudom h van-e segítséged? nyelviskola esetleg, vagy valaki aki segít magyarázni?
A1: 100 óra
A2: 100 óra
B1: 100 óra
B2: 100 óra
0 tudásról összesen 400 óra alatt lehet megtanulni. A lényeg a folytonosság.
Egy szuper intenzív nyelviskolában 4 x 4 héten keresztül minden hétköznap 5 óra tanulás, és mellette házi feladat írás.
Te ennek az időnek vegyük úgy, hogy a felét tudod ráfordítani, tehát egy szintet 2 hónap alatt érsz el, ha 0 szintről indulsz összesen neked 8 hónap kell, hogy eljuss a középfokúig, hogyha minden nap 2-3 órát rászánsz és 8 hónapot folyamatosan tanulsz. De ebben legyen szöveg hallgatás, szövegértelmezés, kiegészítés, teszt, levélírás, beszéd, szövegalkotás írásban és szóban.
Én általános iskolában 3 évet tanultam németül (der, die , das ). Gimiben tanultam 4 évet, amiből 2 év számított valamit. Osztálytásaim többsége akkor elment nyelvvizsgázni (Euro) és sikerült nekik, én akkor még nem mertem menni.
Ezután évekig nem foglalkoztam némettel. Majd elmentem heti 1x egy tanfolyamra fél évig, ami laza volt, de memóriafrissítésnek megtette, utána másik tanfolyamra (bme), ami már erősebb volt, heti 5 óra 4 hónapig.
Szerettem volna nyelvvizsgázni, ezért kerestem egy B2-es intenzív nyári tanfolyamot (4 hetes 100 órás) (Budapest nyelviskola), ami inkább A2-es szintű volt, de volt házi, dolgozatok, vizsga számonkérés, próba nyelvvizsga a végén.
Ezután közvetlen szerettem volna egy kifejezetten nyelvvizsga előkészìtő intenzív tanfolyamra menni, de sajnos akkor nem indult.
1 évet kellett várnom a 4 hetes 100 órás intenzív nyári nyelvvizsgaelőkészítőre (Euro), viszont azt anyanyelvi tanár tartotta, kemények voltak az órák, és utána otthon estig szenvedtem a feladatokkal.
Viszont simán meglett a nyelvvizsgám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!