Milyen könyvekből lehet középfokon megtanulni angolul, előzetes angoltudás nélkül?
Önállóan, tanár nélkül tanulnék.
Köszi :)
Én erre esküszöm. Itt az alapoktól a középfokig minden nyelvtant tematikusan viszont gyorsan átvesz az egyik oldalon. A másik oldalon a témához kapcsolódó feladatok vannak, hogy kiderüljön, mennyire értetted meg. Végül le is ellenőrizheted a tudásodat, mert van megoldókulcsa.
Viszont, tapasztalatból tudom, az egyedüli nyelvtanulás nem elég. Nagyon nagyon sokat tudsz fejlődni, de nem minden téren. Én is sokáig egyedül németeztem, nagyon nagy a passzív tudásom, de mindezt nem tudom szóban kifejezni. Nem elég csak nyelvtanozni, csak szavakat tanulni. Használni kell őket a beszédben, hogy meg is maradjon.
Én a New Opportunities könyveket ajánlom :) Nekem nagyon tetszenek, most is egyedül tanulok belőle (külön angolon nem fejeztük be a könyvet, most pótolom). Internetről is le lehet tölteni, én a nyelvsuli miatt megvettem, 20 euró volt akkor a könyv+munkafüzet, de be kell szerezni hozzá még CD-t is, amin vannak a hanganyagok. A munkafüzethez van CD, amin gyakorló feladatok, nyelvtan magyarázat stb. van. Azért szeretem, mert tele van színes képekkel, mégis ízlésesen van megszerkesztve, nincs túlcsicsomázva, lényegretörő, sok feladat van benne és ami a legfontosabb hogy nagyon sok szöveghallgatás, amik között van nagyon egyszerű, de olyan is, aminél aztán már fel kell kötnöd a gatyádat ha meg akarod csinálni. Foglalkozik az angol nyelvű országokkal, kultúrájukkal és szleng szavakat is tanulhatsz belőle.
Bocsi, egy kicsit olyan mintha reklámoznám a könyvet, de én nagyon meg vagyok vele elégedve, önálló tanuláshoz is kiváló :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!