Miért kell a magyaroknak halloweent ünnepelniük?
Ez csak egy amerikából átvett szutyok. Nálunk halottak napja van, ami egy meghitt ünnep- ellentétben halloweennal.
Mégis MIÉRT??? pl láttam csomó háznál töklámpásokat... ez még oké. DE: suliban az osztálytermeket ki kellett díszíteni halloweenosra.(!) szerintem felháborító. és lehet hogy csak egy taknyos kis 14 éves csaj vagyok de akkoris...
Ősi kelta hagyomány, és december 31.én sötétedéstől hajnalig tart. másnap november 1. Mindenszentek ez a nap azoké a szenteké akiknek nincs külön napjuk a naptárban, november 2. halottak napja, és nem ünnepnap.
A Karácsony keresztény és német a karácsonyfa, a húsvét szintén keresztény és német a nyúl, a mikulás meg római időkben volt pap Törökország területén, Jézus izraeli, a karikagyűrű zsidó hagyomány, a Bálint nap is olasz. Tehát semelyik ünnepünk sem magyar gyökerű, de sok magyar hagyomány is van ami éltűnőben van: Márton napi lúd (persze megint keresztény), pünkösdi királyság (szintén keresztény,), na talán a májusfa állítás és a Luca széke az magyar. Nem vagyok vallásos de szeretem az ünnepeket, még jobban ha valami érdekes nem megszokott, és végre nincs benne isten. Ebbe szerencsére nincs, de persze másnap már nem lehet megúszni nélküle. Nálam jól megfér egymás mellett már évtizedek óta a töklámpás és a gyertyagyújtás.
27/n
Egyébként több válaszoló is tévedésben van:
október 31.: halloween
november 1.: mindenszentek
november 2.: halottak napja
23:21- Igaza van.
Nem értem, hogy miért fáj az egy csomó embernek, hogy a gyerekek ünnepelnek valamit, jól érzik magukat.
Ha te nem akarod, nem kell, de másnak hagyd meg az örömöt.
De nem is tudom, neked mi ezzel a bajod? Szerintem csak szerettél volna valami okosat írni, esetleg különcködni ezzel a véleménnyel, pedig nincs is komolyabb indokod utálni.
A halottak napja és a halloween ugyanaz? Nem? A halloween "elveszi" a halottak napja funkcióját? Nem, de még csak nem is egy napon van. Ahogy a mindenszentekkel sem.
Egyébként meg mi a baj vele? Szerintem jópofa ünnep, és unom már, hogy mindenkinek sír a szája, hogy MÁS megünnepli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!