Haloween? Sziasztok, Kinek mi a véleménye a halloween-ről? A másik, hogy ugye egy hónap múlva lessz és kinek milyen ötlete van egy party-ra való díszítés céljából, illetve ha lehet mninnél pénztárca barátabb ötleteket írjatok.
Nagyon köszönöm!
u.i. A halloween szó nem Amcsi hagyomány, szóval az ilyen válaszoktól kérlek kíméljetek, hogy "Ez mekkora baromság mert ezt CSAK Amerikában üneplik" (ez nem igaz)
Indián hagyomány?
Én úgy tudtam, kelta. De a rómaiaknak is volt már hasonló ünnepük. Persze azok is inkább a hagyományos halottak napjára hasonlítottak, az amcsik csináltak belőle ilyen nagy bulit, nekem ez nem szimpatikus, de nem bánom, ha valaki ünnepli. :)
Kisgyerekként biztos élvezetes.
1-2x azért már faragtam töklámpást. :) Esténként tényleg kísérteties, engem a "sima" őszre és halottak napjára emlékeztet, van hangulata.
Ez akkora baromság amit mondtál!
Miért ne ismernék magyar ünnepeket? miért ne ismerném a magyar kultúrát? Szerintem amiket te ünnepelsz azokról se tudod mindegyikről, hogy mi az eredete. na mind1. Azért köszi a véleményed!!!
Erre bezzeg nem válaszol pedig tutira olvasta.... Szerintem gáz leszolni bármit is azért mert nem Magyar...A halloween (már egy kis angol nyelvtudással is megfejthető), hogy nem a halottak napját jelenti, tehát nem egyenrangú vele (nem is akar az lenni). Mindenszentek előestéjét jelenti, amikor is a Kelták (és nem az indiánok) lámpásokat faragtak, mindenféle ijesztő figurát, azért hogy elűzikk a rossz szellemekt a portájukról. Tehát ennek is meg van a hagyománya, épúgy mint a magyar ünnepeknek. És ez is lehet ugyanolyan jó. NYitottság emberek. Visszatérve a dekorációhoz ha még aktuális. Nekem rengeteg porcelán tök és szellem figurám van amivel telerakom az udvart, nagyon jól néz ki ahogy a mécses sejtelmesen pislákol különböző formákat kirajzolva. Mindig van faragott tököm is ezt minden évben én faragom. Többet is, ezekkel teszem tele a lépcsőt felfelé. Van egy nagy boszorkányom is aki tapsra rikácsol és világít a szeme meg a haja közben. Vannak műanyag öntapadós pókhálóim is a hozzá illő pókokkal és elemes színes tökfejek különböző méretekben. Denevérek (mondjuk ezek nem világítanak). Aztán girlandok (nem fenyő :D) szellem és tök figurákkal, létrán mászó boszorkány. Azt hiszem ennyi. Persze ezek nem egy alkalomra gyűjtek össze, talán 2008 óta díszítek ilyen szinten, minden évben veszek a készlethez valami, és mindig tönkre is megy valami. Az idei vásárlással még adós vagyok mondjuk:D Remélem segítettem!
És jó bulizást! Teremtsük meg a hagyományt itthon is és gyűrjük le a síránkozó butákat akiknek fogalmuk sincs erről az egészről:)
Halo, 52 százalékos.
Szóval te vagy a mintapéldánya a fogyasztó társadalom tagjának. Biztosra veszem, hogy már megvetted az ez évi új komplet karácsonyfadíszeket is mert csak nem teszed fel az egyszer már használtakat, van erkélyre mászó Sánta Klausod is, mert ugye a Mikulás az ciki és olyan parasztos, (éredekes, amikor az oroszok nyomták nálunk is a Gyed Morozt, annak nem volt sikere, pedig az is egy vörösbundás vén korhely volt mint a fin télapó vagy az említett sánta), vettél már fagyöngyöt is, nyáron meg neked van a legnagyobb kerti törpéd.Ha neked így jó, csináld, de ne akard hogy mi is. Vagy nem is fogyasztó vagy, hanem kereskedő és a reklámot nyomod?
:-) nem, nem vagyok kereskedő....
Hogy mersz leszolni, bárkit is azért mert, nem azt csinálja ami neked tetszik??? Képzeld és a karácsonyfa díszeket Bécsben veszem a vásáron minden évben ennek ellenére vannak, 20 éves családi darabjaim is. A kerti dekoráció pedig, szerintem el sem tudod képzelni milyen, majd küldök fényképet róla.... DE Miért fáj ez neked? Csak nem azért (mert jó magyar módra) irigy vagy, azért mert nekem van pénzem ilyesmikre, megtehetem, hogy kidíszítsem a házam az ünnepeken. Inkább szállj magadba... Undorító, hogy azt hiszed, hogy itt kioszthatsz akárkit azért mert begyöpösödött idióta vagy...ráadásul olvasni sem tudsz, hiszen a kérdező egyáltalán nem a te véleményedet kérdezte a fogyasztói társadalomról, és egyéb ostobaságokról bár gondolom ezt is csak a Tv-ben hallottad, mert használis, helyes értelemben (legalábbis most) nem igazán sikerült. Szégyeld magad!!!!!
A kereskedős reklámos dumádnak sem volt sok értelme, hiszen nem tudom honnan írt a kérdező, terméket sem reklámoztam, szóval nem is értem, hogy jutott ez eszed be... Inkább aludjál ilyenkor(az mindenkinek jót tenne) .
Nono, 52%-os. Úgy látom 100%-os újgazdag vagy és még dicsekvő is. Én nem bánom. És nem szóltalak le, írtam, hogy ha neked így jó akkor csináld. Én nem írígyeltem soha senkit, mert nem tudhatom, hogy a pénz és gazdagság mögöt miféle silány élet rejlik és miféle szenvedés (vigyázz, ha még nincs, jöhet, de azt nem kívánom neked se). De nem igaz, egyet irígylek - a cigányok született zeneérzékét. De te milyen jogon sértegetsz?
A dicsekvésedre csak annyit, el tudom képzelni csicsás csecsés házadat, Győzikén biztosan túltesz. Romániában a Regátban vannak ilyen aranymázas romakirályházak, de nálunk is egyes vaskereskedőknek és kölcsönnyujtóknak. Kösz nem kérnék belőle. Szóval az az érzésem, pökhendi újgazdag vagy. Legyél. Minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!