Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Szeretitek a határon-túli...

Szeretitek a határon-túli magyarokat?

Figyelt kérdés
2011. aug. 18. 22:10
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
50%
19.29 vagyok köszönöm. Nagyon jól esett. Neked is viszont kitartást kívánok. :) és reménykedem h 2014re már elbirok menni ebből az országbol.! És még egy sz@r dolog, minekünk vajdasági magyaroknak kötelező szerb nyelvet tanulni, de a szerbnek fáj a makkja h mi v a magyarokkal.. Nem értem én ezt az országot, politikát, és még sokminden mást.. Remélem amit igértek az iskolában h befejezük a sulit birok menni ausztriába dolgozni igaz lesz.. Mert ha nem én akor is elmegyek eből az országbol.. Itt magyarként n lehet megélni... Amit vajdaságban keresel pénzt az belgrádban semmi.. It havi (ha átlág álásod v) 18.000dint kapsz (kb 50.000 forint) belgrádban 70.000 din=210.000 forint... Ez van... Lent szerbiában nem fizetnek a fix telefon hívásért, az áram is olcsóbb, minden... És akármit csinász megdöglesz.. Köszönöm MAGYAROK a bíztató szavakat!!
2011. szept. 1. 00:50
 22/28 anonim ***** válasza:
83%

Már hogyne szeretném őket :)

Én is kitartást kivánok minden vajdasági magyarnak Erdélyből, ahol azért nem vagyunk ekkora elnyomásnak kitéve.

Amúgy meg hallottam olyan esetet, hogy rácsodálkoztak egy romániai magyarra, hogy tud magyarul folyékonyan beszélni..

2011. szept. 4. 11:54
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
En Ausztriaban elek es ugyan olyan magyar vagyok mint ti Mo magyarok.
2011. szept. 6. 20:47
 24/28 anonim ***** válasza:
83%
Én Nagyváradi vagyok, de itt (Erdélyben) nem történnek olyan dúrva dolgok mint Szerbiában. Persze néha van 1-2 bunkó, dehát hol nincs? Itt van magyar iskola is, de én románba jártam. Nálatok nincs? Van olyan román barátom (nem 1) aki magyarul beszél velem. A román népdalokat, nah azt az egyet utálom.
2011. szept. 8. 00:04
 25/28 A kérdező kommentje:
hát azért nem ilyen durva a helyzet itt sem : ) minden suli ami a városban van,mindegyikben folyik magyar nyelvü oktatás,sőt legtöbbjükben túlnyomórészt magyarok tanulnak
2011. szept. 8. 06:50
 26/28 anonim válasza:
31%
például? melyik iskolában? én szerettem volna egy X szakmára járni közép suliba... erre az X szakma 3 évig csak szerbül nyilt... most járhatok olyan szakra amit utálok, DE LEGALÁBB MAGYAR?! ENNEK ÖRÜLJEK -.-"
2011. szept. 14. 18:33
 27/28 A kérdező kommentje:
hát,itt a városba, a gimnáziumban,közgazdaságiban,és müszaki suliban is van magyar oktatás,magyar osztályok.
2011. szept. 14. 20:07
 28/28 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon :)
2012. aug. 26. 06:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!