Szeretitek a határon-túli magyarokat?
Figyelt kérdés
2011. aug. 18. 22:10
21/28 anonim válasza:
19.29 vagyok köszönöm. Nagyon jól esett. Neked is viszont kitartást kívánok. :) és reménykedem h 2014re már elbirok menni ebből az országbol.! És még egy sz@r dolog, minekünk vajdasági magyaroknak kötelező szerb nyelvet tanulni, de a szerbnek fáj a makkja h mi v a magyarokkal.. Nem értem én ezt az országot, politikát, és még sokminden mást.. Remélem amit igértek az iskolában h befejezük a sulit birok menni ausztriába dolgozni igaz lesz.. Mert ha nem én akor is elmegyek eből az országbol.. Itt magyarként n lehet megélni... Amit vajdaságban keresel pénzt az belgrádban semmi.. It havi (ha átlág álásod v) 18.000dint kapsz (kb 50.000 forint) belgrádban 70.000 din=210.000 forint... Ez van... Lent szerbiában nem fizetnek a fix telefon hívásért, az áram is olcsóbb, minden... És akármit csinász megdöglesz.. Köszönöm MAGYAROK a bíztató szavakat!!
22/28 anonim válasza:
Már hogyne szeretném őket :)
Én is kitartást kivánok minden vajdasági magyarnak Erdélyből, ahol azért nem vagyunk ekkora elnyomásnak kitéve.
Amúgy meg hallottam olyan esetet, hogy rácsodálkoztak egy romániai magyarra, hogy tud magyarul folyékonyan beszélni..
23/28 anonim válasza:
En Ausztriaban elek es ugyan olyan magyar vagyok mint ti Mo magyarok.
24/28 anonim válasza:
Én Nagyváradi vagyok, de itt (Erdélyben) nem történnek olyan dúrva dolgok mint Szerbiában. Persze néha van 1-2 bunkó, dehát hol nincs? Itt van magyar iskola is, de én románba jártam. Nálatok nincs? Van olyan román barátom (nem 1) aki magyarul beszél velem. A román népdalokat, nah azt az egyet utálom.
25/28 A kérdező kommentje:
hát azért nem ilyen durva a helyzet itt sem : ) minden suli ami a városban van,mindegyikben folyik magyar nyelvü oktatás,sőt legtöbbjükben túlnyomórészt magyarok tanulnak
2011. szept. 8. 06:50
26/28 anonim válasza:
például? melyik iskolában? én szerettem volna egy X szakmára járni közép suliba... erre az X szakma 3 évig csak szerbül nyilt... most járhatok olyan szakra amit utálok, DE LEGALÁBB MAGYAR?! ENNEK ÖRÜLJEK -.-"
27/28 A kérdező kommentje:
hát,itt a városba, a gimnáziumban,közgazdaságiban,és müszaki suliban is van magyar oktatás,magyar osztályok.
2011. szept. 14. 20:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!