Mennyire utáljátok/szeretitek a húsvétot?
Nem is tudom. Én vallásos vagyok, együtt töltjük a családdal. Vagyis a nagyinál gyűlünk össze, 11 unoka keresi a tojásokat a kertben :-). Nem tartjuk a locsolkodást, inkább jót beszélgetünk egymással. Olyan ritkán van együtt az egész család.
A sonka az elengedhetetlen. Nagy parasztsonka üstben főzve nyami-nyami
Én nem vagyok keresztény, ezért nem nagyon érdekel, sajnos. Eltartott pár évig, míg oldódtak a rögzült szokások, mert református gimibe jártam :)
A legnagyobb érdeme az ünnepnek jelenleg hogy két hét tizenórás munkanap után végre alhatok.. főzni sem tervezek, vendégségbe megyünk, nem is egy helyre.
Azért a tavaszt szeretem, és a húsvét erősen kötődik a tavaszhoz, majd szedünk virágot a kertben, és van valahol két kis műanyag nyulam.
Nem utálom, nem szeretem, semleges.
A húsvét a kereszténység és a keresztények legfőbb ünnepe. Nekem pl fontosabb a karácsonynál. Nagyon szeretem a nagyhéti készülődést, de már a böjtöt is, amikor bebizonyítom, hogy igen, képes vagyok valamire, mert van akaraterőm, miközben annyi minden csábítana. :)
Imádok tojást festeni, sonkát főzni, kalácsot sütni. Szóval olyan 2-3.
25/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!