Szeretitek a romákat? Miért utáljátok őket?
Figyelt kérdés
nem akarom, h megint töröljék ezt a kérdést! Ez egy kérdés és engem érdekel, hogy ki hogyan gondolja! köszönöm a válszokat2009. júl. 17. 00:36
1/13 anonim válasza:
hát az attól függ, milyen is az a roma.
nekem a legjobb barátnőm roma és a szülei rendesen dolgoznak jól élnek és nagyon rendesek, tisztelem is őket!!! a barátom is félvér, és ők is rendesen élnek.
de vannak akik csak a segélyből élnek, bűnöznek, lopnak csalnak hazudnak (de ezek nem csak romák!!!!) na én őket nagyon nem szeretem. őmiattuk utálják sokan az összes romát, pedig vannak köztük jó és tisztességes emberek is!
16/L
2/13 anonim válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
A 03:35-ös választ én írtam az elmond mindent.
3/13 anonim válasza:
Nem kollektíven van az utálat. Bennem legalább is. Sokan általánosítanak. Akik ezt elítélik azok meg hát... nem is mondom, azoknak azt mondom, hogy jöjjenek el borsodba és nézzenek körül. Tudod, aki indokot ad rá, azt én nem szeretem, lehet az roma vagy bárki más. Sok magyar is van akit ugyan úgy nem szívlelek. Aki úton útfélen belém köt, és nem viselkedik normális módon azt hogy lehet szeretni??? Én normálisan fordulok hozzá így is, hogy ő bunkó, ő miért nem tudja ugyan ezt? Van jó pár roma barátom, igen barátom, nem haver, és ők is ugyan úgy nem csípik az ilyet, mert tudják ők is, hogy ez nem normális. Volt idő beilleszkedni, és semmi változás. Az én szüleim tudnak dolgozni látástól mikulásig, ők miért nem? Az én édesapám feltud kelni reggel 4kor, hogy kenyér legyen az asztalon. Egyesek miért nem?? Miért csak a markukat tartják. Nekem lesülni a pofámról a bőr, ha így kellene élnem. Sajnos rossz a rendszer is. Aki meg nem akarja látni ezt, akkor ne lássa, dugja a fejét a homokba, és csak hallgasson mélyen. Aki meg kiáll, azt meg leugatják és lerasszistázzák. Furcsa nép ez a magyar...
4/13 anonim válasza:
Én nem azt utálom, aminek születtek, hanem ami sokukból lett és lesz.
6/13 anonim válasza:
Azt hiszem, itt nem fejezhetem ki véleményem, mert az törölve lenne gyűlöletkeltésért.
7/13 Salx Narval válasza:
Utálom azokat az embereket, akik büdösek, koszosak,utálom azokat akik csoportosan bevonulnak egy boltba,rendelőbe,stb és ordibálnak, lökdösődnek.Utálom azokat akik hadonászva elállják az egész járdát és fellökik az arra járókat.Utálom azokat akik megverik a gyerekemet és elveszik az ennivalóját és a cuccait.Utálom azokat akik kirabolják a temetőket és a hétvégi házakat,kerteket.Utálom azokat akik megverik,megfenyegetik, kirabolják, a védtelen öregeket vagy a náluk gyengébbeket.Nem a cigányokat utálom, csak az ilyen embereket.Ha az itt leírtakat, megmutatnánk az embereknek, bárhol Európában, szerinted kikre gondolnának? Egy szóval sem említettem, egyetlen népet sem, mégis mindenki rájuk ismer, még ők maguk is, mert azt mondták, hogy lázító és cigányellenes a felsorolásom. Ugyanis máshol már leírtam egyszer.Miért is kellene szeretnem őket? Tudod engem még arra neveltek, hogy a tiszteletet, megbecsülést kiérdemelni és nem megkövetelni kell.Felháborítónak tartom, amit a törvénykezés megenged nekik. Gondolj bele egy kicsit, sírnak a politikusok, hogy fogy a nemzet, meg, hogy 1-2 gyermek születik. A felelős magyar családok többsége ismerve lehetőségeit 1-2 gyermeket vállal, mert legalább 1 cigány gyermeket is el kell tartania és a szüleit is. Segély, árvaház, börtön, ezt mind fizetnie kell. Na ebből simán feltudna nevelni még 2 gyermeket. Mi Magyarok nem vagyunk normálisak, mások gyerekét tartjuk el a sajátunk helyett.
8/13 baranyi kálmanné válasza:
Én roma vagyok ugyan ugy élek mint a tőbbi magyar ember .Én is megvetem a bűnőzést,azzelőző hozzá szolohozo nekem csak egy gyermekem van nem éltem soha segélyből .Minden munka helyen meg álltam a helyem soha nem éreztették hogy cigány vagyok.Vannak olyan nagyobb gyárak ahol minden 2 ember roma.HA felvételt hirdet a gyár 100 val jelentkeznek a romák SONY gyár.Én avval is tisztába vagyok hogy sokann a segélyből élnek ,meg 5-6 gyereket szűlnek erre kénne megoldást találni.Nekem tejesen mindegy hogy roma vagy magyar ha rendesen él és viselkedik akkor én nem teszek kivételt.ÉS Nem csak a romák kőzt van piszkos és bűdős a magyarok kőzt is van ugyan olyan piszkos .Én is utálom amikor belém kőtnek hiába hogy roma vagyok ezek a szemetek belém is kőtnek.Itt a kormánynak kénne valami megoldást találni hogy tovább ne durvujon a helyzet.SZABÁLYOZNI a gyerek szűlést és a BŰNŐZÉSRE nagyobb bűntetés legyen az , cigány vagy magyar.
9/13 anonim válasza:
Én is ismerek olyan romát, aki rendesen, dolgozik, családja van ( 2 gyerek, feleség). Gyerekek iskolába járnak, nem koszosak, és egész jól tanulnak és nincs is velük probléma. Mellesleg ők cigányoznak a legjobban, ők is megvetik a fajtájukat és szerintem minden hasonló módon beilleszkedett és rendes életet élő roma ezt teszi. Ők tudják, h nem azért vannak előitéletek velük szemben mert mindenki rasszista hanem, a fajtársaik miatt, akik gondoskodnak róla, h legyen. Egyébként kérdezzetek csak meg egy ilyen embert, h be tud-e illeszkedni egy roma a társadalomba ha akar? Akadályozza-e valaki, h tisztességesen éljen, iskolába járjon, dolgozzon stb. ? Naná, h nem max. egy-két hülye beszól rá, de ennyi.
10/13 anonim válasza:
Nem őket utálom hanem a tetteiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!