Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szeretitek a romákat? Miért...

Szeretitek a romákat? Miért utáljátok őket?

Figyelt kérdés
nem akarom, h megint töröljék ezt a kérdést! Ez egy kérdés és engem érdekel, hogy ki hogyan gondolja! köszönöm a válszokat
2009. júl. 17. 00:36
1 2
 11/13 Salx Narval ***** válasza:
Re: 06-14 Természetesen veled és a hozzád hasonlóan élő emberekkel nincs semmi probléma.A gond csak az, hogy kevesen vagytok ilyenek.Természetesen ugyanúgy utálom és elítélem a Magyar semmitérő embereket is.Én nem bőrszín alapján ítélek meg egy embert.És egy Magyar bűnöző családját sem akarom támogatni.
2009. júl. 17. 09:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Roma az cigány nyelven van, én pedig nem beszélek cigány nyelven! Nekem a cigány az cigány, a németeket sem deutsch-oknak hívom.

És hogy miért utáljuk őket? ennek túl nagy lenne az irodalma, menj ki az utcára, keress egy kb 10 fős cigánybandát (nem lesz nehéz) és mondjuk csak menj el mellettük! Más normális magyar ember nem fog beszólni, lecsicskázni, mint ők! És akkor még örülj ha ennyivel megúszod, és nem rablás, erőszak, verés lesz a vége. Aztán álszenteskedhet mindenki, de sztem a többség tisztában van vele, milyen következményekkel jár ha 1 cigónak nem adsz pl. cigit.....Luther Márton írt egy tanulmányt egy népcsoportról (amit most ne nevezzünk meg): "....a .....-k a világon élő rossz és rosszindulatú gazemberek keverékei, hasonlóan a tatárokhoz, cigányokhoz és mád hasonló népekhez"

Teljes mértékben osztom a véleményét.

2009. júl. 17. 23:41
 13/13 anonim ***** válasza:
A cigány szó eredete egy régi bizánci szó athiganosz ( ácigánosz) ami azt jelenti ,h kívülálló törvényeket nem betartó. És bizony ez a szó nem ma keletkezett. A roma az az ő nyelvükön embert jelent magukat nevezik így nincs is szavuk az egyes népekre külön ( ill. egy van a biboldó ami zsidót jelent) aki nem cigány ás gádzsó vagyis nem ember.
2009. júl. 20. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!