Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Ki nem állhatom a húsvétot...

Ki nem állhatom a húsvétot fiú létemre. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Pont húsvétkor megyek a barátnőimhez (nem szerelem) és csak úgy állítsak be? Vagy most ilyenkor mi van?
2009. márc. 21. 21:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg őket hogyan állnak a dologhoz. Én esküszöm hálás vagyok annak a pasinak aki nem akar meglocsolni! :)Lehet,hogy ők ugyanúgy utálják mint te!
2009. márc. 21. 21:14
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Locsold le őket egy vödör vízzel :D
2009. márc. 21. 22:16
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyszerübb, ha valami kis spriccolós tégelyt veszel magadhoz azt feltöltöd vizzel, büdösek sem lesznek és te sem fogod kínosan érezni magad! (lehetőleg ne vizipisztollyal akarj locsolkódni)
2009. márc. 21. 22:33
 4/14 anonim ***** válasza:
77%
Kicsit értékeld át magadban ezt az ünnepet. Pl. nekem Jézus feltámadásáról szól és nem a locsolkodásról, lány vagyok.
2009. márc. 21. 22:44
 5/14 anonim ***** válasza:
94%
Mindenki máshogy nézi, a vallásos, és a nem vallásos szemléletű emberek!
2009. márc. 22. 00:16
 6/14 A kérdező kommentje:
Ha arra gondolok, hogy Jézus feltámadása, akkor mégjobban el megy a kedvem az egésztől. (Ateista vagyok).
2009. márc. 22. 08:45
 7/14 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem meg a vizipisztoly a legjobb ötlet.

Mégis, nem hagyod elhervadni, mégse kell a buta kölni, és anyu se lesz mérges, mintha mondjuk egy liter szódavizet nyomnál a laminált padlóra.

Jézus feltámadása, meg a természet feltámadása ugyan az. Visszakapjuk a reményt és a hitet a jövőben. És a z egyház is ismeri a víz szimbolikus megújító erejét.

(először születtem anya által, másodszor víz által)

Ehhez kapcsolódik a locsolás is, mert a termékenység varázslása ugye a jövőbe vetett hit. Ugye minden leányzót nem locsolgathatsz meg valóságban, de jelképesen azért meg kell! Ezzel elismered, hogy tiszteled a nőiességüket. Ugye, míg az udvaron locsoltak, addig tudtak visítva menekülni. Ma e helyett "juj, nem szeretem, fú, büdi.." szegények 4 fal közt csak ennyit mondanak futás helyett.

A kölni nem olyan jó, de valami kis vizet muszáj rájuk önteni.Akármit mondanak.

A lányomék összegyűlnek egy kertes barátnőnél,

egész este mondják, hogy fúj, nem akarom, másnap jönnek a fiúk lovaskocsival, lefogják őket és nyakon öntik vödör vízzel. Tíz vödör...! Nem érdekli őket, hogy milyen hideg van. A lányok meg nyávognak, menekülnek, fújnak. De viszik jövőre is a váltóruhát.

Ez olyan rituális szerelem. Akkor is illik mondani rendes lánynak, hogy, neeem neeem... Az a jó benne, hogy annak is kijár, akivel nem jársz, hiszen benne van, hogy az életed nem elég hosszú, hogy mindenkivel járj, de őt elvileg nem zárnád ki.

Biztos Jézus is megadta a tiszteletet fiatal korában a leányoknak.

100 szónak is egy a vége: vizipisztoly, szódásszifon, pohár! Ha van olyan hely, öntsd csak le rendesen, hadd sivítson! Utána nevetni fog. Anyukát, nagymamát, kishugot tilos elfelejteni, finoman, jelképesen kötelező megönteni.

2009. márc. 22. 08:45
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira nem akarod, akkor vigyél egy marék "víz" feliratú cédulát, és szórd a fejére.

Az egészet elfelejteni nem illik.

Porlasztó (spriccelő a virághoz)? Ha nem viszel semmit, kérj ott egy pohár vizet legalább!

2009. márc. 22. 08:50
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is tegyél csak egy kis vizet valami spriccolófejes valamibe és csak egy spriccantásnyi kis vizet nyomj a csajokra :) nem kell vers meg ilyesmi meg büdös vacakok se....én is gyűlölöm, és nem elég h büdös még viszket is tőle a fejem egy idő után...
2009. márc. 22. 10:26
 10/14 anonim ***** válasza:
93%
Bocs, csak egy ötlet volt a húsvét keresztényi jelentősége, emiatt nem kell lepontozni, honnan tudjam, hogy ateista vagy, ha nem írod ki? Ja, és semmi rosszat nem írtam, csak azt, hogy én miképp látom a húsvétot, és van lehetősége bárkinek arra, hogy ne a locsolkodást lássa benne, mert van más jelentősége is ennek az ünnepnek, és ezek közül AZ EGYIK a keresztényi jelentése.
2009. márc. 22. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!