Van értelme jónak lenni?
Mindenki az erkölcsről papol, arról, hogy legyünk jók, becsületesek, lelkiismeretesek.
Kérdem én, van ennek értelme? Én mást se próbálok egész életemben, mint azt, hogy becsületesen éljek és jó legyek és semmi, amit eddig láttam, nem támasztja alá, hogy nekem lenne igazam. Azt látom, hogy aki alacsonyabb szinten van, szégyentelenül, gátlástalanul viselkedik, azt mindenki erősnek tartja, soha nem lép senki a lábára, mert a hülyéktől, erőszakosoktól félnek, ha elég ügyes hozzá, akkor kapcsolati alapon és nyalakodással el is tud helyezkedni és jó élete lesz, és sosem gyötri a lelkiismeret, hogy rossz amit csinál.
Akkor mi értelme, hogy az okosak, normális emberek állandóan lelkiznek, gyötrődnek, hogy helyesek-e a cselekedeteik és boldogtalanok, miközben ezekre keresik a válaszokat, miközben az, aki lelkiismeret nélkül él és hülye, a lehető legboldogabb? Mi értelme? A természet nem adott olyan eszközt, amivel a jók a rosszak fölé kerekednének, vagyis ezek a "légy jó!"-tételek csak vallási alapúak. Az állatok között is a legélelmesebb, leg"r0hadékabb" marad életben és sajnos mi is azt látjuk, hogy a cigányok, akik nagyrészt egy putriban élő, agresszív fajta, vagyis a mi érzéseink szerint rosszak, sokkal talpraesettebbek, mint a magyar ember.
Szóval akkor hol van ennek az értelme?
Te normális, gondolkodó embernek tűnsz (a Bibliáról írt véleményed alapján), akkor nem értem, hogy miért tetted fel a kérdést?
Én nem vagyok vallásos, istenben nem hiszek - de érdekeseket beszélgettem tavaly egy krisnással. Az alapján és a mindennapi tapasztalataimmal együtt azt gondolom, hogy életünknek az a célja, hogy a lélek csiszolódjon a földi élet alatt. Az én saját, fogalmamsincshovatartozó hitem szerint a halál után sokkal lényegesebb tapasztalataink lesznek, de akkor már nem tudunk változtatni ugyebár a leélt életen.
A lényeg a belső boldogságod, harmóniád. Ezek nem az anyagi világ által teremtődnek meg. Igenis az a fontos, hogy örömet okozzál. Nem erőlködve, nem küldetésként. Egyszerűen azért, mert erre vágysz. Ha anyagi javakra, gazdagságra vágysz, akkor azt éred el. Ha szeretni vágysz, akkor azt éred el - ezáltal szeretni is fognak és talán anyagi javaid is lesznek, bár már másképp nézel akkor ezekre a javakra, mert sokkal értékesebb boldogságforrást találtál.
Mély önismeretet kell gyakorolnod azért, hogy rájöjj, mit tartasz FONTOSNAK.
Észrevetted már azt, hogy a világon a legdrágább árucikk a harmónia? Mindegy miben nyilvánul meg, rengeteg pénzen veszik meg az emberek - ha már őbennük nincs :)
A siker titka tehát a harmónia megléte BENNED.
És elmélkedni kell a VÁGY szó jelentésén is.
Az utolsó válasz kapcsán eszembe jutott,hogy miféle jóság az,ami a büntetéstől való félelem hatására tesz különbséget jó és rossz között?
Az Édesanyám nagyon fiatalon halt meg.Nagyon szomorú vagyok amiatt,hogy ateista életfelfogása miatt a viszontlátás reménye nélkül kellett elmennie.Mégis,jellemét,cselekedeteit messzemenően emberség,tisztesség jellemezte.Másokért élt önzetlenül.Lénye maga volt a szeretet.Nem várhatott érte túlvilági jutalmat,sem büntetést.Azaz érdek nélkül tudott jó lenni.Ez az igazi jóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!