Van értelme jónak lenni?
Mindenki az erkölcsről papol, arról, hogy legyünk jók, becsületesek, lelkiismeretesek.
Kérdem én, van ennek értelme? Én mást se próbálok egész életemben, mint azt, hogy becsületesen éljek és jó legyek és semmi, amit eddig láttam, nem támasztja alá, hogy nekem lenne igazam. Azt látom, hogy aki alacsonyabb szinten van, szégyentelenül, gátlástalanul viselkedik, azt mindenki erősnek tartja, soha nem lép senki a lábára, mert a hülyéktől, erőszakosoktól félnek, ha elég ügyes hozzá, akkor kapcsolati alapon és nyalakodással el is tud helyezkedni és jó élete lesz, és sosem gyötri a lelkiismeret, hogy rossz amit csinál.
Akkor mi értelme, hogy az okosak, normális emberek állandóan lelkiznek, gyötrődnek, hogy helyesek-e a cselekedeteik és boldogtalanok, miközben ezekre keresik a válaszokat, miközben az, aki lelkiismeret nélkül él és hülye, a lehető legboldogabb? Mi értelme? A természet nem adott olyan eszközt, amivel a jók a rosszak fölé kerekednének, vagyis ezek a "légy jó!"-tételek csak vallási alapúak. Az állatok között is a legélelmesebb, leg"r0hadékabb" marad életben és sajnos mi is azt látjuk, hogy a cigányok, akik nagyrészt egy putriban élő, agresszív fajta, vagyis a mi érzéseink szerint rosszak, sokkal talpraesettebbek, mint a magyar ember.
Szóval akkor hol van ennek az értelme?
:D
Közel sem vagyunk olyan erőben, de személyes véleményem szerint, és ezzel nem akarok most vitába szállni Veled, tiszteletben tartom a véleményed, szóval én inkább szeretnék megfelelni a Teremtő elvárásainak, sem mint hogy a saját igazságomat szolgáltassam. Mindenkinek van ideje eldönteni mit szeretne, és mindenki meg is kapja majd ami jár.
Válasz 2vel előbbire:
(2Timóteusz 3:16-17)"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, 17 hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen."
Ha nem hiszel abban, hogy az ember több mint test, akkor jónak lenni nincs értelme - hiszen egyetlen értelme, hogy a társadalom ne büntessen meg, ha áthágod a szabályait. De mint írtad, szerinted a többség felnéz a rosszakra és aki kockáztatja, hogy "elkapják", jobban jár - így nézve meg tényleg nincs értelme jónak lenni, mert hiába magyarázod, csak gyávaságból vagy az és több hasznod lenne abból, ha átállsz a rosszakhoz.
Kérdés, ha az ember csak test, akkor miért van az a fránya lelkiismerete?
A kérdés nem az, hogy miért van, hanem az, hogy van-e egyáltalán. Van, akinek nincs. És ami még aggasztóbb, van, aki trükkökkel megszünteti -gondolok itt az iszlám szélsőségekre, a dzsihádosokra, akik lelkiismeret nélkül megölnek akármennyi embert, azzal áltatva magukat, hogy a túlvilágon jobb lesz. Mindezt a Korán alapján.
Félelmetes, hogy egy ilyen "szent könyv" mennyire meg tudja hülyíteni az embereket, nem? Ezért mondom, hogy ide ne keverje nekem senki a Bibliát, nekem több ezsem van annál, semhogy alávessem magam egy több ezer éves könyv parancsainak. Akárki akármit mond, az a könyv is veszélyes. Tele lesz vívódással, önmarcangolással, aki betartja pl. a nemi életre vonatkozó parancsokat. Márpedig szerintem sokkal inkább a nemi ösztön az, amit isten adott, mintsem a Biblia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!