Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért kell tizenéves korban...

Miért kell tizenéves korban bulizni? Anélkül nem lehet felnőni?

Figyelt kérdés
Régen is kellett ez az embereknek? Én valahogy soha nem járok el... jó, egyszer-egyszer egy évben, de akkor sem érzem ott túl jól magam. Az ivást sem szeretem, nem tetszik az alkohol íze és szarul is érzem magam közben meg utána. Arra se érzek semmi indíttatást, hogy bármilyen drogot kipróbáljak. Szóval most ezáltal miről maradok le? Mivel leszek kevesebb majd dolgozó felnőttként?
2011. márc. 14. 11:05
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Régen is ugyanúgy szórakoztak az emberek, mint manapság. Nagyanyámék is szórakoztak anno, csak ők nem diszkókban, hanem bálokban, illetve vasárnap délután, miután vége volt a litániának vagy a délutáni istentiszteletnek, kiültek a faluba a fiatalok, és vagy beszélgettek, vagy népdalokat énekeltek, mert nekik még azok voltak a "slágerek".
2011. ápr. 4. 09:41
 32/40 A kérdező kommentje:

"Most őszintén, ha két ember jelentkezne nálad állásra és tudod jól, hogy ma milyen nehéz a munkahelykeresés, melyiknek adnád az állást: annak, akit még soha életedben nem láttál vagy annak, akit szeretsz és tisztelsz, mert sok kellemes percet töltöttél vele. Hidd el, téged is jobban megérintene egy barátod kilátástalan helyzete, mint egy tök ismeretlené. "

Annak adnék állást, aki jobban megérdemelné, vagyis aki jobban ért hozzá. Ilyen helyzetben nem hinném, hogy érdemes elkezdeni erkölcsileg gondolkodni rajta, mert az ember csak belerokkan lelkileg a lelkiismereti válságba. Ennyi erővel miér nem azt kérdezted, hogy egy jó barát, aki szegény, de nem túl képzett kontra egy idős, szeretetreméltó bácsika, aki szakképzett és igazságtalanul került az utcára? Sok-sok ember, aki kiváló szakember, csak létszámleépítés során eltávolították, nem talál munkát és nyomorog. Velük szemben igazságos lenne? Kár ezen szerintem vitázni. Olyan, mint amikor vannak ezek a hülye kérdések, hogy ha ég a tűz és csak egy embert menthetsz ki, akkor magadat mentenéd-e, vagy a sérült szerettedet. Ezek megválaszolhatatlan kérdések, amiken nem szabad egyszerűen gondolkozni, mert csak rosszul jársz ezekkel a gondolatokkal. Maradjunk annyiban, hogy a helyzet országos szinten rossz és szerintem ebben a kapcsolatoknak is van szerepe.

Az utolsónak: amit te felvázoltál, az fényévekre van a mai buli-"kultúrától". Jobb lenne, ha még mindig olyanok lennének az emberek...

2011. ápr. 4. 20:48
 33/40 anonim válasza:

Kedves kérdező. Én vagyok az a 24 éves lány, akire nagyon bepipultál, mert szobagyereknek hívtalak. Hány éves is vagy? Fő az udvariasság. :) Na de sebaj. Én pár mondatban válaszoltam a kérdésedre, Te pedig úgy "oltottál" le, kérdéseket feltéve felém - amiket Te magad válaszoltál meg, hogy nem is ismersz. Biztosan nagyon okosnak tartod így magad, mert Te még nem ittad el az agyadat tizenévesen, úgy mint Én. Ja, és írtál valami ilyesmit, hogy gyerekkorodból úgy emlékszel, normálisabbak voltak az emberek. Valószínűleg én akkor kezdtem el eljárni bulizni, amikor gyerek voltál. Most így már legalább azt is tudjuk, hogy az intelligencia nem attól függ, ki a nagyobb "piás" 17 évesen.

A kapcsolatokról meg annyit, hogy teljesen más dologról beszélek, mint a protekció. A protekció az, amikor valami ismerősöd a főnök. Amiről én beszélek az az, hogy a barátaim nem csak a saját, hanem az Én lehetőségeimet is keresik, és viszont. Ha pedig tudnak valamit, szólnak. Ez is nagyon nagy segítség mostanában, akár mondhatjuk baráti gesztusnak is, nem tudom, ismered-e ezt a kifejezést.

Na, felbontok már egy kannásat, mert már délután van.

Puszika!

2011. ápr. 5. 13:18
 34/40 A kérdező kommentje:

"Kedves kérdező. Én vagyok az a 24 éves lány, akire nagyon bepipultál, mert szobagyereknek hívtalak. Hány éves is vagy? Fő az udvariasság. :)"

18 vagyok (amúgy miért számít a korom?). Majd udvarias leszek veled, ha nem nézel le.

"Na de sebaj. Én pár mondatban válaszoltam a kérdésedre, Te pedig úgy "oltottál" le, kérdéseket feltéve felém - amiket Te magad válaszoltál meg, hogy nem is ismersz. Biztosan nagyon okosnak tartod így magad, mert Te még nem ittad el az agyadat tizenévesen, úgy mint Én."

Talán kicsit durvábban reagáltam, mint kellett volna. Nem nézném le a piásokat, ha semmi hatással nem lennének rám. De ez nem így van, mert leírtam, hogy gyakran más emberek sínylik meg az "akcióikat". Azonkívül ők meg vannak győződve arról, hogy nagyon f*szagyerekek azáltal, amit csinálnak és marhára idegesíti őket, h az utcára pisilést, a hányást, én nem vagyok olyan, mint ők, mert nem ez az igényem. Ezzel nem tudok mit kezdeni, biztos van, ami téged is irritál, úgy, hogy nem tehetsz ellene (például a hozzám hasonló "nagyokos szobagyerekek". Nyilván nem véletlenül használtad ezt a szót. Igen, jól sejted, többek között erre rágtam be. Nem értem, mit csodálkozol). Én nem tartom ettől magam nagyon okosnak, csak nem értem, mi a jó benne. Pórbáld elképzelni, hogy én úgy látom a világot, mintha mindenki mondjuk kalapáccsal ütögetné a fejét. Egyszerűen hülyeségnek tartom. És attól, hogy mindenki csinál valamit, én nem fogok, és nagyon utálom azt a társadalmi nyomást, ami erre próbál rákényszeríteni (ha nem vagyok benne, szobagyerek vagyok).

"Ja, és írtál valami ilyesmit, hogy gyerekkorodból úgy emlékszel, normálisabbak voltak az emberek. Valószínűleg én akkor kezdtem el eljárni bulizni, amikor gyerek voltál. Most így már legalább azt is tudjuk, hogy az intelligencia nem attól függ, ki a nagyobb "piás" 17 évesen. "

Ezt most nem teljesen értem... úgy érted, a felnőttek, akiket gyerekkoromban láttam, ugyanilyenek voltak a maguk idejében? Én az akkori 17 évesekre gondoltam.

2011. ápr. 5. 17:27
 35/40 A kérdező kommentje:
Egyébként meg nem tudom, miért nem érvekkel válaszolsz, azonkívül, hogy azt írtad, hogy "oltogattalak", semmire nem reagáltál. Gondolok arra, amit írtam a rongálásokról, az egész piálás undorító jellegéről, bunkó részegekről.
2011. ápr. 5. 17:30
 36/40 anonim ***** válasza:

Hát kérdező, én pl. 7 évvel ezelőtt voltam 17 éves, amikor te pedig 11 voltál, szóval a te gyerekkorodban. És meg kell mondjam, az "akkori" 17 évesek semmivel sem voltak normálisabbak, mint a mostaniak, csak 11 évesen nyilván nem találkoztál olyanokkal, mint akikkel most igen.

És igen, jártunk kocsmázni, koncertekre, volt minden, amit el tudsz képzelni, aztán a többségből mégis normális ember lett (bár mondjuk én most is szeretek bulizni), nem érzem magam csököttebb agyúnak az olyan ismerőseimnél, akik nem jártak bulizni.

2011. ápr. 5. 17:35
 37/40 A kérdező kommentje:

Közben látom, hogy az egyik mondat értelmetlenre sikerült, mert közben rosszul szerkesztettem. Tehát így gondoltam:

"marhára idegesíti őket, ha valaki nem ért egyet azzal, amit csinálnak. Én utálom az egész "partikultúrát", a beb*szást, az utcára pisilést, a hányást, én nem vagyok olyan, mint ők, mert nem ez az igényem"

2011. ápr. 5. 17:36
 38/40 anonim ***** válasza:
Jaj bakter ne nyávogj már. Ha azt akarod, hogy a te "semmitsemcsinálokmertkész" stílusodat ne nézzék le (én nem nézem le az ilyeneket, mert ÁLTALÁBAN normálisak) akkor te se nézd le azokat akik netalántán egyszer egy héten megisznak 2 sört.
2011. ápr. 5. 17:42
 39/40 A kérdező kommentje:

"Ha azt akarod, hogy a te "semmitsemcsinálokmertkész" stílusodat ne nézzék le (én nem nézem le az ilyeneket, mert ÁLTALÁBAN normálisak) akkor te se nézd le azokat akik netalántán egyszer egy héten megisznak 2 sört."

Nem azokat nézem le, de miért kell ezt ragozni? Szerintem egyértelmű, hogy kikről szól a kérdésem.

2011. ápr. 5. 19:40
 40/40 anonim ***** válasza:
Hát ha azt nézzük, becsúszik néha, hogy az ember kicsit túllő a célon. És ugye Bp-en sokan élnek, tehát ha kevesen lőnek túl a célon még az is éppen elég, hogy széthányják a fél várost. Költözz vidékre, kevesebb ember nagyobb helyen -> kevesebb hányás jut egy négyzetméterre :D
2011. ápr. 5. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!