Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért kell tizenéves korban...

Miért kell tizenéves korban bulizni? Anélkül nem lehet felnőni?

Figyelt kérdés
Régen is kellett ez az embereknek? Én valahogy soha nem járok el... jó, egyszer-egyszer egy évben, de akkor sem érzem ott túl jól magam. Az ivást sem szeretem, nem tetszik az alkohol íze és szarul is érzem magam közben meg utána. Arra se érzek semmi indíttatást, hogy bármilyen drogot kipróbáljak. Szóval most ezáltal miről maradok le? Mivel leszek kevesebb majd dolgozó felnőttként?
2011. márc. 14. 11:05
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:

Nem szükséges, de attól nem lehet csinálni vagy mi van? Én sem járok túl gyakran, de nekem a kérdés miatt úgy tűnik, hogy te akarnál járni, csak makacs vagy és csak azért se mész.

Mivel leszel kevesebb? Hát felnőttként nem lesznek jó kis sztorijaid :D

Amúgy meg a buli nem egyenlő a droggal és a piával.

2011. márc. 14. 12:20
 12/40 anonim ***** válasza:
Én szeretek elmenni házibulikba, meg klubokba, néha iszom is, drogozni soha nem akarok, egyszerűen jó érzés levezetni a feszültséget. De van amikor arra van kedvem, hogy egész hétvégén az ágyamból tvzzek, olvassak. Szerintem jó dolog ide-oda elmenni, élményeket szerzel.
2011. márc. 14. 12:25
 13/40 anonim ***** válasza:
sok barátom jár úgy bulizni, hogy nem iszik... a te bajod ha nem mész, mint dolgozó semmivel sem leszel kevesebb, csak elszalasztod azokat az éveket mikor megtehetnéd még ezeket, mikor még van erre időd
2011. márc. 14. 13:05
 14/40 anonim ***** válasza:

úgy is lehet bulizni, hogy nem iszol és drogozol.

a barátom pl kocsival jár mindenhova, így nem ihat. enélkül is iszonyat jót csocsózik, dumál a haverokkal, hülyülnek.

engem mondjuk már nem vonz a bulizás, tény, h régen sokat jártam, és tény az is, h ittam, de sosem kerültem miatta megalázó helyzetbe, max viccesbe.

mostanra kinőttem mind a piálásból, mind a táncolásból és felesleges pénzköltésből.

2011. márc. 14. 23:15
 15/40 anonim ***** válasza:

Én megfordítanám a kérdést: miért nem szabad tizenéves korban bulizni? Aki bulizni jár, abból nem lesz normális, értelmes, sikeres felnőtt?

Én 15 éves koromtól kezdve jártam bulikba, leginkább koncertekre, és semmivel sem érzem magam kevesebbnek azoknál, akik nem jártak.

Személyenként elég eltérő lehet, hogy kinek mi jelenti a szórakozást, ettől még a munkáját nem ez alapján kell értékelni.

2011. márc. 20. 07:51
 16/40 anonim ***** válasza:

Én nem jártam bulizni, talán évente 2szer mentem.

Annyit veszítettem hogy ha többet jártam volna akkor több ismerősöm és haverom lenne. Pénzem nem nagyon lett volna arra hogy minden hétvégén bulizzak.

Végül is leérettségiztem, szakmát tanulok, letettem a jogsit, sportolok, úgyhogy semmivel se vagyok kevesebb.

2011. márc. 20. 10:01
 17/40 anonim ***** válasza:

Igen, régen is kellett ez az embereknek, mert társas lények vagyunk, akik általában igénylik mások jelenlétét. Már az ókorban is voltak "dőzsölések", aztán jöttek a közös népünnepélyek, aztán a bálok és végül a bulik - ezeken mind részt vettek a fiatalok. Mert a szórakozás mindig kellett az embereknek.

És akkor itt tegyünk különbséget a szórakozás és felelőtlenség között. Én is járok bulizni, beülök valahova a barátaimmal, házibulikon veszek részt - és jé, sosem vagyok részeg, drogot meg még látni sem láttam soha. A buli nem egyenlő azzal, hogy valaki a sárga földig issza magát vagy öntudatlanul vergődik valahol.

Miért kell tizenéves korban felelőtlenül bulizni, inkább így kellene feltenni a kérdést. Mert magával a szórakozással semmi baj sincs, sőt: ugyan mi van abban, ha valaki összegyűlik a barátaival és jól érzi magát? Veszít valaki valamit azzal, ha normálisan bulizik? Nem, épp ellenkezőleg: rengeteg boldog órát nyer, amit olyan emberekkel tölt, akiket szeret. Engem legalábbis boldoggá tesz, ha a barátaimmmal vagyok.

Nem leszel kevesebb ember attól, hogy nem jársz felelőtlenül bulizni. DE sok dologról lemaradsz akkor, ha értelmes keretek között sem találkozol másokkal.

2011. márc. 20. 12:39
 18/40 anonim ***** válasza:
45%

Én most 25 vagyok. Középiskolás éveim alatt talán 1-szer ha voltam diszkóban, meg talán 2-szer kocsmában. Ezt utólag nagyon de NAGYON bánom, mert rengeteg minden kimaradt az életemből. Abban szerintem semmi rossz nincs, ha egy fiatal elmegy szombat este inni vagy bulizni. Ha abban a társaságban mindenki iszik, és nem kötekednek, nem ártanak vele senkinek, akkor miért ne ihatnának? Az hogy most káros? Na ne legyünk már nevetségesek.... ha valaki 2-3 hetente 1 alkalommal sokat iszik, nem lesz semmi baja. Ilyen erővel az utcára sem mehetnénk ki, mert szmogos a levegő. (persze aki minden nap iszik, ott már gáz van).

Ez csak egy hülye sztereotípia, hogy nem szabad inni meg stb. Szerintem nagyon jó dolog, mikor többen fiatalok összejönnek az utcán szombat este, isznak, jól érzik magukat és utána mennek bulizni. Ha ezzel nem ártanak senkinek, miért ne tehetnék meg....

2011. márc. 20. 14:24
 19/40 anonim ***** válasza:

Amikor fiatal az ember fia kell a társaság bulizás a koncertek a kirándulás a foci mert ezeket a dolgokat fiatalon kell kiélni.

Mi a haverokkal egy kis 2 szobás házat is béreltünk próbateremnek mert zenekar is volt(a gazdája a kertjéért vette meg).Itt mindig összegyűlt a társaság és szívesen jöttek a csajok mert amúgy rendes gyerekek voltunk ám.Bár volt néhány állandó lány is a társaságban.Volt amikor csak éneklés volt volt amikor buli 1000el de olyan is amikor csak beszélgettünk, de hó végén a bérleti díjat pillanatok alatt dobták össze az épp jelenlévők a egy ócska szalmakalapba.

Ezen kívül házibuli disco és törzshely is kellett legyen mert fő a változatosság.

Olyan is volt ,h többet ittunk a kelleténél de olyan is amikor egy sör mellet dumáltuk át a délutánt fontos világmegváltó dolgokról.

Minél nagyobb az ismeretségi köröd annál jobb eséllyel találod meg azt a lányt aki tetszik ,akivel hasonló az értékrendetek , az érdeklődési körötök akivel aztán leélheted megnyugodva az életed hátralevő részét.

A buli a tánc és az egyéb ilyen társasági dolgok csak a körítés a párkereséshez vagy az élménykereséshez.

Nekem 24 éves koromra olyan szinten lett elegem ezekből , h meg is nősültem és nem is vágyok azóta sem ilyesmire max egy kertparti , vagy kirándulás ami szóba jöhet.

Ismerek olyan nőt aki férjhez ment 19 évesen és most 35 évesen 2 gyerek anyjaként vágyik bulizni meg hasonlókra amikkel a férjét szekírozza minduntalan.

2011. márc. 20. 17:13
 20/40 anonim válasza:

Mi szobagyereknek hívjuk ezt a típust... :D

Hogy miről maradsz le? Nagyon sok mindenről. Ha nem szeretsz eljárni, fölösleges erőltetni, de én nagyon boldogan tekintek vissza a tizenéves bandázgatásokra. Akkor szereztem a legtöbb barátomat, haveromat, és valóban sok hülyeséget csináltunk és személy szerint az alkoholt sem vetettem meg, a legjobb barátaim viszont sohasem ittak, mégis jól tudtuk érezni magunkat együtt. Az élményeken kívül olyan kapcsolatokat szereztem, amik mai napig életképesek és bizony nagyon jól jön ilyenkor, amikor az ember pl. munkát keres. Szerintem nagyon fontos, hogy ezeket megélje az ember fiatal korában, már csak amiatt is, hogy tényleg ne családos emberként jöjjön rá arra, miből is maradt ki annak idején.

És nem utolsó sorban örülök, hogy a gyerekeimnek, unokáimnak olyan sztorikat tudok majd mesélni, amit lehet nem is gondolnának rólam, és leesik az álluk :D

24/L

2011. ápr. 2. 12:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!