Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért kell tizenéves korban...

Miért kell tizenéves korban bulizni? Anélkül nem lehet felnőni?

Figyelt kérdés
Régen is kellett ez az embereknek? Én valahogy soha nem járok el... jó, egyszer-egyszer egy évben, de akkor sem érzem ott túl jól magam. Az ivást sem szeretem, nem tetszik az alkohol íze és szarul is érzem magam közben meg utána. Arra se érzek semmi indíttatást, hogy bármilyen drogot kipróbáljak. Szóval most ezáltal miről maradok le? Mivel leszek kevesebb majd dolgozó felnőttként?
2011. márc. 14. 11:05
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Marha büszke lehetsz magadra.

Kapcsolatok... jellemző, ma már senki nem bír elhelyezkedni a hülye kapcsolatai nélkül.

2011. ápr. 3. 09:34
 22/40 A kérdező kommentje:

És egy kis magyarázat, ha nekem találnál esni, milyen nagyon bunkó "szobagyerek" (ez után az indítás után nem tom, mit vársz...) vagyok:

Bocs, de egyszerűen utálom a hozzád hasonló "igyunk, bandázzunk"-típusú embereket. Elegem van belőlük, mindenhol ott vannak. Hogy mi személy szerint a bajom velük? Az, hogy ők nem fogadják el, meg nyápicnak tartanak, amiért én nem csatlakozom a retartdáltságukhoz. Amikor meglátom őket az utcán, odajönnek hozzám (gátlások ugye nincsenek) és rámüvöltenek, hogy "MIVAN TE NEM ISZOL?? HÖHÖHÖHÖ" és hasonlók. Amikor beszélek valakivel és behány a mondat közepén. Nem mehetsz ki éjjel úgy az utcára, hogy ezek ne kössenek beléd.Egyszerűen utálom az összes ilyen hülyét. Valahogy annyira emberiek. Értsd ezt úgy, hogy ha ezt meséled a gyerekednek, akkor biztos elég hamar kiölöd belőle az illúziókat a bölcs és jóságos szülőről.

Az ilyenek tehetnek róla, hogy össze vannak hányva az utcáink. Megyek reggel a 4-6-oson és látom, ahogy ott van a járdán egy k*rva nagy hányásfolt. És akkor valaki valahol biztos jót röhög: "Höhö, jó volt a tegnap esti buli". Igen, marha jó volt. Nekünk is fantasztikus érzés kerülni a hányadékot a nyilvános helyeken meg szívni be a bűzét. És ne is mondj olyat, hogy ez nem túl gyakori. Ha nem budapesti vagy, akkor még elnézem, de ha itt élsz, láthatod, hogy tele van velük az utca. Nézz körül a Moszkva téren. Vagy a 17-es villamoson. Vagy a trolikon. Bűzlenek állandóan a szagától.

Vagy kérdezd meg a rendőrőket, szerintük is jó buli-e, amikor a sok seggrészeg hülye kerítéseket döntöget meg ablakokat tör be, meg beleköt mindenkibe. Tudom, te nyilván biztos nem ilyen vagy (ha másért nem is, már csak azért is, hogy ellent mondj nekem). De rengeteg ilyen van. És az ilyenek is kb. úgy gondolkodnak, mint te, hogy "fiatal vagyok, tombolok, jó fej vagyok, bármit megcsinálhatok, ki az a hülye, aki nekem meg akarna valamit tiltani? Én élem az életet, lesz mit mesélnem!". Hát lesz, az tuti. Nem véletlen, hogy akinek van egy csepp esze pl. az én baráti körömben is óvatosan szervez házibulit. Tudják ők is, hogy amikor a sok piásnak bedurran az agya az alkoholtól, akkor elég rendes maradandó károkat tudnak okozni. Igen, én is láttam már ilyet. Marha jó a buli.

Akarod tudni őszintén, hogy miért utálom ennyire ezt az egészet? 1. az ilyen emberek engem sokat b*sztattak az elveimért, 2.: szégyellném magamat. Szégyelltem akkor is, amikor úgy gondoltam, hogy kipróbálom, milyen remek buli berúgni fincsi hányással végződött. Persze tudom, mértéktelen állat vagyok. Biztos vagyok benne, hogy te sose hánytál még...

Az alkohol egy drog. Ez tény. Jóval kevesebb lenne a bűnözés és az elvált család, ha nem létezne. Az, hogy nem drogként tekintünk rá, csak a hagyományoknak köszönhető, úgy tudom, sok könnyűdrognál jóval ártalmasabb.

Végezetül annyit, hogy egy számomra nagyon szimpatikus kérdésben kifejtettem elég szépen az álláspontomat: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..

8. válasz.

2011. ápr. 3. 10:02
 23/40 anonim ***** válasza:

Kérdező, most min paprikáztad így fel magad? Már bocs, de az egy TÉNY, hogy az álláskereséshez nagyon is jól jön, ha az embernek ismerettsége van. Azért, mert te jószerivel nem ismerkedsz emberekkel, még nem az a hülye, aki sokakkal jóban van, és ennek hála, még munkához is (könnyebben) jut.

Te meg duzzogj nyugodtan, ettől én még nem bánom, hogy tizenévesen is jártam bulizni, mert JÓ volt. Érdekes, akik ilyen "ki se dugom az orrom, a buli az roooosz, fujj fujj fujj" típusú emberek, azok valamiért kényszeresen lenézik azokat, akik szeretnek buliba járni, szórakozni. Nem tudom megérteni, hogy miért. Én pl. nem sportolok (amit szívesen sportolnék, az drága, és nincs rá helyben lehetőség), mégsem nézem le azt, aki sportol, hiszen jó dolog, függetlenül attól, hogy én nem csinálnom. Pedig a sport is "veszélyes", kitörheti az ember a lábát, karját, stb.

Miért kell abból kiindulnod, hogy aki nem azt szereti, amit te, az lenézendő ember?

2011. ápr. 3. 10:05
 24/40 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

kamasz koromban én is úgy gondolkodtam, ahogy Te, én sem jártam sehova. Sajnos azokat az időket már nem hozhatom vissza 25 évesen. Nagyon-nagyon bánom. Te is rá fogsz erre jönni, hogy miket hagytál ki...

2011. ápr. 3. 14:22
 25/40 A kérdező kommentje:

Mondj, amit akarsz, továbbra is lenézem a protekciósokat. Szerintem szemétség, hogy a mai világ ilyen korrupt, mindent el lehet érni kapcsolatokkal. Te nem éreznéd magad hülyén, ha 5x annyi hozzáértésed, tapasztalatod lenne, mint nekem, és azért nem te kapnád meg az állást, mert mondjuk a keresztanyám a főnök?

Sajnálom, tudom, hogy ellenszenves vagyok, de nekem a világ is az. Nem tudok túl sok fiatalt felsorolni, akivel értelmesen el tudok beszélgetni, vagy akiben meg tudok bízni. Emlékszem, még kiskoromban sokkal normálisabbak voltak az emberek. És az is idegesít, hogy a mai világ az olyan szép lányokból, akikből egy előző kor odaadó, szerethető anyákat nevelt, plázacica k*rvákat csinál.

2011. ápr. 3. 14:29
 26/40 anonim ***** válasza:
mindenkinek más az életfelfogása, neked az, neki meg más. Ha nem tetszik, hogy valaki iszik, cigizik, dorogozik, és úgy érzi jól magát ne csámcsogj a témán. Nem értem a gondjaidat, nekem nagyon sok normális ismerősöm van.. aki nem plázacica és stb, járunk bulizni, néha-néha iszunk is, nem vagyunk rossz tanulók stb.. Sokszor magadban kéne keresni a hibát, nem pedig másban. Nem feltétlenül mindenki más a h.lye mert neked nincs barátod, meg minden. Attól, hogy sápítozol, hogy mennyire h.lye mindenki és, hogy neked nincs barátod, meg protekciód meg semmid, attól még nem is lesz... Aztán nekem mindegy pontozz le meg háborodj fel, hogy akkor is mennyire szemét a világ.. ki kéne jobban nyitni a szemedet néha, vagy zárkózz be, nekem mindegy. Tudom, hogy nehéz felfogni, én is nehezen fogtam fel egy darabig ezt.
2011. ápr. 3. 15:23
 27/40 anonim ***** válasza:

Bakker, kérdező, te tényleg egy kis hülye ficsúr vagy :D Én is ilyen voltam egy darabig, de aztán rájöttem, hogy semmi rossz nicns abban, ha havonta egyszer-kétszer elmegyek "bulizni/kocsmázni", dumálok pár órát, megiszok egy-két sört és ennyi. Így nem tartozok sem a szobagyerek csoportba, sem a folyton bulizóba.

Abba az egy esetben értelek meg, ha nincs egy normális haverod se akivel el tudnál menni, bár ez sem jogosít fel arra, hogy úgy viselkedj mint egy fürdősk.urva.

Ha azt várod el a többiektől, hogy ne érdekelje őket, hogy te nem szeretnéd magad jól érezni, akkor te se várd el tőlük, hogy úgy éljenek mintha zárdában lennének.

2011. ápr. 3. 15:28
 28/40 anonim ***** válasza:

"Mondj, amit akarsz, továbbra is lenézem a protekciósokat. Szerintem szemétség, hogy a mai világ ilyen korrupt, mindent el lehet érni kapcsolatokkal. Te nem éreznéd magad hülyén, ha 5x annyi hozzáértésed, tapasztalatod lenne, mint nekem, és azért nem te kapnád meg az állást, mert mondjuk a keresztanyám a főnök? "

Amiről te beszélsz, az nem ugyan az, mint amiről én beszélek. Amit te emlegetsz, az valóban protekció (pl. keresztanyád a főnök), amit viszont én említettem, az kapcsolati tőke. Tetszik vagy nem tetszik, de egyre inkább az információ lesz a legértékesebb dolog. Ahhoz, hogy tudd, hol és mikor kell lenni, vagy szerencse kell, vagy kapcsolatok. Kapcsolatokat pedig az tud szerezni, aki nem szigetelődik el másoktól. Volt már olyan munkalehetőség, amiről buliban szereztem tudomást, mert egy olyan asztaltársaságba kerültem, ahol valaki tudott egy éppen nekem való munkát, ahova HIÁBA várták a jelentkezőket, nem jelentkezett senki. Ha épp akkor nem vagyok ott, én sem tudtam volna róla. Most akkor én szemét rossz ember voltam, mert felhasználtam a kapott információt?

2011. ápr. 3. 16:03
 29/40 anonim ***** válasza:

Igazából a sima protekció sem egy elítélendő dolog, amíg olyan helyen csinálják, ahol nem sért szabályt.

Egy iskolába való felvitéleinél pl orbitális pofátlanség, ha egy seggh.ülye csak azért kerül be, mert az apja ott tanít.

Viszont egy munkahelynél, ha pl az apja főosztályvezető, akkor szíve joga, hogy felvegye a fiát, ha nem ért a munkájához, előbb,utóbb úgyis kirúgják, vagy az apja szív helyette.

2011. ápr. 3. 16:50
 30/40 anonim ***** válasza:

Hülyeségeket beszélsz Kérdező...

Most őszintén, ha két ember jelentkezne nálad állásra és tudod jól, hogy ma milyen nehéz a munkahelykeresés, melyiknek adnád az állást: annak, akit még soha életedben nem láttál vagy annak, akit szeretsz és tisztelsz, mert sok kellemes percet töltöttél vele. Hidd el, téged is jobban megérintene egy barátod kilátástalan helyzete, mint egy tök ismeretlené.

Szóval a protekció nem feltétlenül elítélendő, lehet, hogy te is könyörögsz majd 20 év múlva valakinek, hogy ugyan vegyék fel a gyereked valahova...

2011. ápr. 4. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!