Miért narancssárga a hollandok színe? Tudja ezt anélkül, hogy utána nézne?
HAHA, bocsi, kimarad, hogy "valaki". "Tudja ezt VALAKI anélkül..." Így akartam, nem magázódva.
Vagy pedig moderálták a kérdésemet...
Mert annyira irigyelték tőlünk a Nemzeti Együttműködés Rendszert, hogy meghívták Orbán Viktort Hollandiába kormányozni. Ő csak azzal a felkéréssel fogadta el a felkérést, hogy Hollandia nemzeti színné avassa a pártja színét (illetve ingyen felajánlja 3 válogatott focistáját a Felcsút FC-nek). A hollandok persze elfogadták az ajánlatot, azóta a narancssárga Hollandia színe.
Vagyis igazából perszonálunióban vagyunk Hollandiával. Viszont ez alig szerepel a hírekben, mert Orbán tudja, hogy ha a nép tudná, micsoda sikereket ér el, legközelebb nem kétharmaddal, hanem legalább 99%-kal választanák meg. Ezért inkább titokban tartja, mennyire tehetséges államférfi valójában, mert van annyira mértékletes, hogy nem akar magának túlhatalmat.
Igen, az uralkodóház színe, hollandul Oranje (narancssárgát jelent), magyarul Orániainak hívják.
Hollandiában élünk, de ezt pár napja fedeztem fel véletlenül, amikor olvasgattam a királynőről. Kíváncsi voltam, hogy ez tényleg ennyire nem ismert tény, vagy csak én maradtam le róla eddig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!