Mennyire befogadóak/kedvesek a hollandok a külföldiekkel szemben?
Én itt élek több, mint 3 éve.
Nagyon kedvesek, közvetlenek, tanultak (többségük). Pl. ha a villamoson elől szállok fel, köszön a vezető, a buszon elől kell amúgy is, ott is köszön mindig mindenkinek. Talán egyszer nem köszöntek. Nagyon készségesen segítenek, szívesen veszik, ha beszél valaki kicsit hollandul, de ha akcentusa van, vagy kicsit hibásan beszél, már inkább angolra váltanak, már ha beszélsz angolul. :)
A boltban, vagy akárhol, utcán, nagyon nem foglalkoznak senkivel, úgy értem, a nyanyák simán ácsorognak 20 percet a husos pult előtt, és feltartják a sort, mert ők éppen választani akarnak. Ez abból adódik, hogy sokkal türelmesebb nép, ha pl. egy autó megáll az egyirányúban, mögötte egy másik, nem kezd el dudálni, ha látja, hogy mondjuk épp vár valakit. Türelmesen kivárják, míg mehetnek tovább. Na ezt én nem tudom megszokni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!