Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mennyire befogadóak/kedvesek...

Mennyire befogadóak/kedvesek a hollandok a külföldiekkel szemben?

Figyelt kérdés
Pl hallottam hogy a franciák eléggé peckesek, még ha perfektül beszéled a nyelvet is lenéznek kicsit, stb, ezzelszemben pl a japánok már ha 2 szót mondassz japánul oda meg vissza vannak. Hollandoknál ez hogy van? :D Persze tudom emberfüggő is, de van erre valami általánosítás?
2011. aug. 16. 21:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Túlságosan is.
2011. aug. 17. 04:50
 2/5 anonim ***** válasza:
73%
Az amszterdamiak nagyon jó fejek, már eleve örülnek, hogy fehér a bőröd, mert sok ott a más etnikum, és ha pár szót tudsz hollandul akkor boldogok lesznek, ha meg nem, egy kis zöldfűszer és máris megvan az összhang :)
2011. aug. 17. 08:35
 3/5 anonim válasza:
100%
Én úgy hallottam,hogy vigyázni kell,ha étellel kínálnak,mert azt csak egyszer teszik.Ha elsőre nem kérsz, fogják és elpakolják előled. :D
2011. aug. 18. 11:08
 4/5 A kérdező kommentje:
haha köszi ezeket jó tudni :DD jöhetnek még infók
2011. aug. 20. 01:24
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én itt élek több, mint 3 éve.

Nagyon kedvesek, közvetlenek, tanultak (többségük). Pl. ha a villamoson elől szállok fel, köszön a vezető, a buszon elől kell amúgy is, ott is köszön mindig mindenkinek. Talán egyszer nem köszöntek. Nagyon készségesen segítenek, szívesen veszik, ha beszél valaki kicsit hollandul, de ha akcentusa van, vagy kicsit hibásan beszél, már inkább angolra váltanak, már ha beszélsz angolul. :)

A boltban, vagy akárhol, utcán, nagyon nem foglalkoznak senkivel, úgy értem, a nyanyák simán ácsorognak 20 percet a husos pult előtt, és feltartják a sort, mert ők éppen választani akarnak. Ez abból adódik, hogy sokkal türelmesebb nép, ha pl. egy autó megáll az egyirányúban, mögötte egy másik, nem kezd el dudálni, ha látja, hogy mondjuk épp vár valakit. Türelmesen kivárják, míg mehetnek tovább. Na ezt én nem tudom megszokni. :)

2011. szept. 4. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!