Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért ciki ha valaki nem...

Miért ciki ha valaki nem városban lakik, hanem tanyán, vagy falun?

Figyelt kérdés

és miért ciki ha valakik szoktak otthon disznót vágni?

és a zsíros kenyér?

2010. nov. 13. 11:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

XD Épp felvan írva a falinaptárba h 28án disznóvágás :D

Sztem csak a városiak (főleg a pestiek) nézik le a falusiakat meg a vidékieket. Semmi pénzért nem költöznék huzamosabb időre pestre... itt még a kaput se zárjuk estére...

Az kemény volt mikor a sulinkba bementünk orvosi vizsgálatra haverral és kérdezte az orvos h hol lakok? Mondtam a nevet... Az meg: Mi? Holvanaz? :D Aztán kérdezi haverom h ő hol lakik... ő is mondja a falu nevét és a doktornő megint elkezdett értetlenkedni :D

2010. nov. 13. 17:59
 12/15 anonim ***** válasza:
Nézd, ha lerí rólad, hogy falusi vagy, az azért necces. Én is laktam pár évig falun, de mindvégig visszavágytam a városba, mert a falusi élet nekem unalmas és egyhangú volt.
2010. nov. 13. 18:19
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyáltalán nem ciki.Én világ életemben városi voltam,de szeretem a falusiakat sőt azt mondom bárcsak én is az lennék!Parasztnak lenni nem szégyen,csak mivel pejoratív értelemben is használjuk ezt a szót ezért van ennek ilyen felhangja talán.Meg a politika igyekszik minden olyan dolgot szégyennek és üldözendőnek beállítani ami magyar és a mezőgazdaság és a vidék köztudottan igazi hamisítatlan magyar.

A vidéki emberek sokkal nyíltabbak és nyugodtabbak szerintem.

A disznóvágás életem legszebb élményei közé tartozik ahogyan a zsíroskenyér és a pacal pedig a kedvenc ételeim közé.Hajrá vidékiek,hajrá Magyarország!

2010. nov. 13. 21:56
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sokaknak a vidékiségről az igénytelenség, primitívség jut eszükbe..

Egy tévképzet sok emberben..

2010. nov. 15. 18:40
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se ciki, miert lenne az? Varosban szulettem de a szuleim falusiak. Es szivesebben laknek faluban mert ott sokkal inkabb otthon erzem magam. A disznovagasokat imadtam, kar, hogy mar nemigen csinaljak. Legalabbis azt vettem eszre, hogy csokkent e tevekenyseg uzese falukban. A zsiroskenyeret meg imadom.:D

20/L

2010. dec. 15. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!