Szükség van halottak napjára? Te fontosnak tartod?
Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy az emberek mennyire foglalkoznak a halottak napjával. Tényleg szükségünk van egy ilyen depresszív, nyomasztó "ünnepre", vagy fokozatosan felejtsük el, és vegyünk fel más ünnepeket, esetleg a halloweent, ami mégis vidámabb és kedvesebb. Tartanunk kell-e egy olyan ünnepet, amit valójában mindneki utál, csak azért, hogy a magyar hagyományokhoz ragaszkodjunk?
Miért szükséges feltétlenül, azon kívül, hogy valaki pusztán a nemzeti vonatkozás miatt nem akar tőle megválni? Az emberek talán nem mennének ki enélkül a temetőbe?
2010. nov. 1. 12:41
21/22 anonim válasza:
Én gyűlölöm ezt az ünnepet és dühös vagyok mikor olyan szánalmasan megemlékeznek az emberek! Anyámmal mindig ezen vitatkozunk ilyenkor, de állandóan.
22/22 lsandor válasza:
Ez a szokás vagy hagyomány, azon alapszik, hogy az embernek van egy láthatatlan része, ami túléli a teste halálát. De ez nem igaz Ezékiel 18: 4; Prédikátor 9: 5, 6. Ahol arról van szó, hogy a lélek meghalhat, valamint a halottak semmit sem tudnak. Valamint az is megjegyzendő, hogy a lélek szót, úgy is lehet fordítani, hogy teremtmény, lény. Tehát ahogy az 1Mózes 2:7 is alátámassza, hogy az ember maga a lélek. Tehát ha ebből indulunk ki, akkor ez a szokás helytelen, mert egy téves elgondoláson alapszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!