Szükség van halottak napjára? Te fontosnak tartod?
Arra vagyok kíváncsi, hogy az emberek mennyire foglalkoznak a halottak napjával. Tényleg szükségünk van egy ilyen depresszív, nyomasztó "ünnepre", vagy fokozatosan felejtsük el, és vegyünk fel más ünnepeket, esetleg a halloweent, ami mégis vidámabb és kedvesebb. Tartanunk kell-e egy olyan ünnepet, amit valójában mindneki utál, csak azért, hogy a magyar hagyományokhoz ragaszkodjunk?
Miért szükséges feltétlenül, azon kívül, hogy valaki pusztán a nemzeti vonatkozás miatt nem akar tőle megválni? Az emberek talán nem mennének ki enélkül a temetőbe?
ennek az ünnepnek semmi köze a magyarsághoz
ez keresztény ünnep
És miért lenne neked jobb egy másik nemzet ünnepe?Csak azért mert az vidám?
Én nem értem ezt az egészet.
Nekem messze vannak a szeretteim, akik el vannak temetve.Egész évben nagyon sokat gondolok rájuk, mert még így 25 év után is hiányoznak...
De ha máskor nem is, ilyenkor szakítok időt az utazásra, és elmegyek mécsest gyujtani.
Nem hinném, hogy ez bárkinek annyira megeröltető dolog lenne.
Nem hinném hogy ezt mindenki utálja.
Aki szerette azokat akiket eltemetett, az nem csak ezen a napon teszi...az rendszeresen jár a sírhoz, gondozza, ápolja azt.
dehogy nincs
azért mert te nem tudsz róla...
Nem szükségesnek tartom...Van, mert ez egy keresztény ünnep.Nme tudom ezt neked itt jól elmagyarázni.
Durva hasonlat:
Csak azért, mert sok szülő konkrétan anya,nemtörődöm, stb.... a gyerek nem szereti az anyját, nem tartja fontosnak azt az egy napot, akkor ne legyen anyák napja, vagy nőnap, és stb.....?
Pedig aki szereti anőket, az édesanyját, az sem arra az egy napra szól!Vagy ha igen, megette a fene az egészet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!