Szükség van halottak napjára? Te fontosnak tartod?
Arra vagyok kíváncsi, hogy az emberek mennyire foglalkoznak a halottak napjával. Tényleg szükségünk van egy ilyen depresszív, nyomasztó "ünnepre", vagy fokozatosan felejtsük el, és vegyünk fel más ünnepeket, esetleg a halloweent, ami mégis vidámabb és kedvesebb. Tartanunk kell-e egy olyan ünnepet, amit valójában mindneki utál, csak azért, hogy a magyar hagyományokhoz ragaszkodjunk?
Miért szükséges feltétlenül, azon kívül, hogy valaki pusztán a nemzeti vonatkozás miatt nem akar tőle megválni? Az emberek talán nem mennének ki enélkül a temetőbe?
November 1-je mindenszentek unnepe, november 2-a halottak napja a kereszteny vilagban.
Szoval Te tenyleg nem tudsz semmit. Az egesz vilagon unneplik ezt a ket napot. November 2-a azert is hires, mert Benedykt XV Papa, (1914-22) volt az elso aki megengedte a katolikus papoknak eloszor hogy ez nap 3 miset tarthassanak. Meg a legnagyobb kereszteny unnepeken is csak ketto lehet.
Te lehet hogy utalod ezt a ket napot, de ne irdd, hogy "mindennki" utalja. Ez nem egy unnep, hanem megemlekezes. A Halloween az gyerekeknek valo. De meg az amcsik is unneplik November 1 es 2-ot. De igen, az emberek mkimennek a temetobe maskor is. Vedd ugy ezt a megemlekezest, mintha szuletesnapot unnepelnek. Te utalod a szulinapodat, mindenki utalja a szulinapodat, miert nem torlod el? Miert unnepled? Minek orulsz?
Engem inkább elszomorít. De hát, itt is muszáj túlteljesítenünk.
Ha rajtam múlna, ezt a napot inkább arra szentelném, hogyan tudnék örömöt szerezni.Azoknak, akik még élnek.
Szerintem jól megférnek egymás mellett a különböző ünnepek, és mindre van igény valamilyen szinten valakiknek.
Tudtommal nem a halottak napja, hanem a mindenszentek vált munkaszünetté, amúgy szerintem jó, hogy ezt tették, mivel vannak, akik máskor nem tudják meglátogatni távol eltemetett rokonaik sírját, de fontos nekik, hogy elmenjenek.
A Halloween pedig a kelta szilveszter, ráadásul még van is köze a halottakhoz, hiszen hitük szerint ekkor távoztak el az elmúlt év elhunyt lelkei a túlvilágra, a lámpások az utat mutatják, a beöltözés meg a visszatérni szándékozó gonosz lelkek megtévesztése volt, nem érdemes vitát nyitni, mert sokan azt se tudják, mit takar pontosan, csak amerikáznak, pedig nem is amerikai, és több ezer éves.
ma 13:44
Szeirntem nem csak a helloween nagy üzleti fogás, de a halottak napja is, nem? Mennyi pénzt hagysz ott pl. a virágosnál? Vagy mennyit költesz gyertyákra, mécsesekre? Ugyanúgy te is buta ember vagy, mint aki pl. tököt vesz, hogy kifaragja.
én is azt gondolom, hogy a kóros magyar szomorkodás és depressziónak nem tesz jót plusz egy nap, amikor szinte kötelező az elhunyt szeretteken rágódni. mert azért a legtöbben ezt teszik. és bár most jó idő van, azért a novemberi, hideg, ködös időszakban, ez kétszer olyan "hatásos".
az üzlet pedig mindenhol ott van, a halottak napjában is bőven.
aki azt írta, hogy semmit sem tudok, az meg először is tanuljon meg helyesen írni :D másrészt meg:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!