Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Szeretitek az erdelyi embereket?

Szeretitek az erdelyi embereket?

Figyelt kérdés
2010. okt. 25. 19:09
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
*M*agyarorszag,bocs
2010. okt. 25. 20:28
 12/34 anonim ***** válasza:

Mármint az erdélyi magyarokat? Semlegesen viszonyulok hozzájuk.

Az erdélyi románokat már nem szeretem, de ez csak előítélet, mert nem ismerek egyet sem személyesen. Tudom, csúnya dolog, de abból indulok ki, h biztos ő is utál (lsd. magyarverések).

2010. okt. 26. 15:53
 13/34 anonim ***** válasza:
Az erdélyi magyarokat igen. De a románokat nem.
2010. okt. 26. 19:28
 14/34 anonim ***** válasza:
Az erdélyi magyarok uaolyanok, mint itthon, de a székelyek elég maguknak való emberek. Románok szintúgy.
2010. okt. 26. 21:24
 15/34 anonim ***** válasza:

Az erélyi magyarokban pont azt szeretem, ami ott tartja őket. A szülőföldjük szeretete, a kitartásuk, az összetartásuk egymásiránt.

A nyolvanas-kilencvenes években sok fiatal jött Budapestre Erdélyből, többet személyesen ismertem, mint munkatársat. Rátartiak, nagyralátóak voltak. Ahogy elhagyták a szülőföldjüket, úgy hagyták el Magyarországot is, szinte csak ugródeszkána használva, ha egy jobb lehetőség villant meg előttük.

No, ezeken mit szeressek?

2010. okt. 26. 22:37
 16/34 anonim ***** válasza:

elso valaszolo vagyok...a romanokat en sem szeretem:)

de amugy miert kerded...jah es a romanaokat miert nem?..nem tudom..en sajna erdélyben élek..lassan mar kezd elegem lenni a romanokbol..magukéva akarnak mindent tulajdonitani ...a magyarok viszont olyanok mint más ember:)

DE iért kérded?:)

2010. okt. 27. 15:53
 17/34 anonim ***** válasza:
miért*
2010. okt. 27. 15:54
 18/34 anonim ***** válasza:
57%

jah es meg mindi az 1. valaszolo:)

A beszédstilusunk más 1 kicsit:) pl. a nevek elé nem teszunk a betut

pl.a Nóri,a János,

2010. okt. 27. 15:56
 19/34 A kérdező kommentje:
En is erdelyi vagyok es kivancsi voltam a"magyarorszagi magyarok"velemenyere.Koszi a valaszokat.Volt koztuk jo is es rossz is,bar azt gondolom nem lehet altalanositani,van itt is jo es rossz ember.Igazabol foleg az a valasz nem allta meg a helyet amiben azt irtak hogy az erdelyi ember maganakvalo.Ha valamit lehet allitani rolunk akkor ez biztosan nem az.Az erdelyi igen odaado es vendegszereto ember(persze itt sem mindenki de a tobbseg a vendegszereteterol es joszivusegerol hires)Es azt sem ertem milyen rossz tapasztalatok lehetnek a magyarorszagon elo erdelyiekkel???es ha olyan onzoek az erdelyiek akkor megis miert lepik el erdelyt a magyarorszagi turistak akik evrol evre jonnek es jonnek szivesen es vagyakozva erdely utan.En is sokszor jartam mar Magyarorszagon es talalkoztam ilyen es olyan emberrel is,de ha valaszthatok maradok itthon,mert itt erzem jol magam.Azt viszont tapasztaltam hogy nehany magyarorszagi magyarnak goze sincs mi van erdelyben,a legjellemzobb kerdesuk amit ezerszer feltettek az ilyen hogy van e telefon nalunk meg internet?Meg vannak e utak?:)))
2010. okt. 27. 19:12
 20/34 A kérdező kommentje:
Egyszoval gozuk sincsen sokaknak mi van toluk par szaz kilometerre.Azt hiszik Erdelyben kokorszak van.Pedig nini eppen internetezek:))))persze nem bantani akaroksenkit csak erdekelt a velemenyetek,azert jo is volt eleg nektek kulon koszi erte:)
2010. okt. 27. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!