Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » 16 évesen itthon ülök?

16 évesen itthon ülök?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és minden hétvégét itthon töltök. Hívő családban nevelkedtem ez igazából nem érdekelt régebben, de 1 éve kb. ez megváltozott mivel mondhatni elfogadtam Istent és abba hagytam a haverokkal lógást meg ilyenek. Szerencsére elkezdtem ifibe járni és ez elvette a figyelmem és ez kitöltötte azt az űrt ami keletkezett az életembe ezzel. Azonban nyárra megszűnt az ifi és teljesen magamba estem mivel én nagyon szeretek társaságba lenni, de mivel ifi nem volt és a régi életvitelemhez sem akartam vissza térni megpróbáltam gépezéssel elütni az időt, de nem nekem való egyszerűen nem tud lekötni. Szerencsére szeptembertől újra indult az ifi, de annyira vágyódom megint a diszkóba meg a régi haverokhoz hogy nem tudom mit csináljak tényleg hívő akarok maradni, de nagyon nagy a késztetés. Normális válaszokat várok tényleg nem tom mit tegyek.
2010. okt. 1. 22:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne járhatnál a haverjaiddal bulizni csak azért, mert hívő vagy?
2010. okt. 1. 22:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól járhatsz bulizni nyugodtan, hogy hívő vagy; miért ne járhatnál? Én is minden hétvégén itthon vagyok, pedig még csak vallásos sem vagyok :S

17/F

2010. okt. 1. 22:10
 3/11 anonim ***** válasza:
én már 25 múltam, mégis itthon ülök, nincsen lóvé.
2010. okt. 1. 22:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Miféle ellentmondást vélsz te felfedezni a szórakozás, barátok és a hit között? Vallásosok nem járhatnak diszkóba vagy mi? Legfeljebb nem kell lerészegedni.
2010. okt. 1. 22:20
 5/11 anonim ***** válasza:
60%
Te nem véletlenűl vmi szektának.....vagy ahogy mondani szokták "kisegyház" -nak a tagja vagy????? pl. Jehova tanúja???
2010. okt. 2. 02:47
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem! Baptista vagyok.
2010. okt. 2. 09:37
 7/11 anonim ***** válasza:
Én is 16 éves vagyok és hívő is és vallásos suliba is járok. Ugyanúgy megyek haverokkal szórakozni, szerintem két külön dolog...
2010. okt. 2. 15:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Azért vagy hívő, mert ez az, amit a logikus gondolkodásod elfogad és a szíved ezt tartja helyesnek, vagy azért, mert kiskorodtól kezdve ebben neveltek és mivel azok, akikre felnéztél hittek benne, ezért biztos voltál benne, hogy jó dolog?

Nem akarlak megbántani, de az embernek nagyon óvatosnak kell lennie azzal, hogy miben hisz. Szinte mindenki összekeveri a vallásosságot a valódi meggyőződéssel. Más szavakkal az iszlámok nem azért iszlámok, mert ezt tartják helyesnek, hanem mert kisgyerekkoruktól kezdve ebben nevelték őket és ehhez fűzik őket érzelmi szálak. Ugyanaz az ember nem valószínű, hog felnőtt fejjel is azt választaná, ha "semlegesen" nevelték volna. És ha egyszer elfogadsz egy vallást, akkor onnantól kezdve be kell tartanod a szabályait. Ha ilyen rossz érzésed van, talán át kellene gondolnod, hogy miben és főleg miért hiszel.

Egyébként mi az az ifi?

2010. okt. 5. 13:56
 9/11 A kérdező kommentje:

Én komolyan hiszek Istenben természetesen nagyban elősegítette ezt hogy ilyen közegben nevelkedtem, de most értem el azt a kort hogy már tényleg komolyan tudjam venni Istent és az igét és nem félvállról. Természetesen sok mindenben kell még fejlődnöm, de minden mindenféle képen nagy előre lépés volt az elmúlt 1-2 év az életemben Isten felé. Többször is félre léptem (kisebb dolgokban), de mindig bocsánatot kértem Istentől ami régebben nem volt rám jellemző.

ifi=ifjúság (hívő fiatalok összegyűlnek beszélgetnek stb.)

2010. okt. 5. 21:23
 10/11 anonim ***** válasza:

Ahogy igy olvasgatom kegyetlen unalmas életed lehet. Nem rosszból mondom, de nem kell a vallást annyira komolyan venni. Néha engedni kell a késztetésnek, hogy tudd hol a határ. Ha soha nem tudod meg meddig mehetsz el, mert nem próbálod meg nem lessz soha teljes életed.

Mondjuk én 100% ateista vagyok.

2010. okt. 7. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!