Egyetértetek azzal, hogy a magyar himnusz dallama szörnyű?
Mért lenne fogyatékos? Én abszolút egyetértek vele, a himnuszunk dallama és a szövege sem túl felemelő. Egy himnusz célja, hogy összetartsa, lelkesítse a nemzetet, hogy az itt élők büszkék legyenek arra, hogy magyarok. Hát, ettől a műtől én nem leszek túl lelkes...
Amúgy tudtátok, hogy Uruguay és Paraguay himnuszát is magyar zeneszerző írta? Szerintem sokkal jobbak, mint a miénk.
kedves kérdező!
értem, h mit mondasz
de egy állam himnuszának szövege és dallama ne azon múljon már, h az általános iskolai diákoknak mi tetszik, meg mi nem
majd ha nagyobbak lesznek, megértik, h miért olyan, amilyen
am. sem lesz nagyobb hazafi egy 8 éves, ha szereti a himnuszát
meg aztán...ki írja át, meg milyenre? ki döntse el, h milyen legyen? az országgyűlés?? hát..sztem akkor inkább maradjon ez
am meg ha az EB-re gondolok..meg a jobbnál jobb eredményekre..akkor nem hinném, h aki mondjuk aranyat nyert, annak olyan megterhelő utána a himnuszunkat meghallgatni
inkább örül annak, h e sanyarú történelmű (és ezáltal imaszerű himnusszal rendelkező) országnak emelhette fényét, tehetett érte vmit, amit az egész világ láthat
ok értelmes válasz, igazad van. de hogy ki írja át? pályázat, beérkező zenék felülvizsgálata, szavazás kiírása, kész
lásd 200 ft-os érme...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!