Egyetértetek azzal, hogy a magyar himnusz dallama szörnyű?
jó, hát ez ilyen...magasztos, pátosszalteli
és amilyen sanyarú a magyarok sorsa..gondoljunk bele egy kicsit a történelmünkbe! vagy csak nézzünk körül a mai Magyarországon...pont ideillő
mi, akik sírva vigadunk...ezt a Himnuszt kell, h énekeljük
én személy szerint megbékéltem vele
az orosz himnusz persze, h olyan, amilyen...egy nagyhatalomnak erőt kell sugároznia, nem pedig könyörögnie Istenhez..
egyetértek, a szövege szerintem is jó, de pl az első versszakra (amit ugye mindig énekelünk) szerintem illene is egy kicsit dallamosabb, amolyan indulószerű zene.
az pedig, hogy milyen volt a nemzet sorsa, nem feltétel annak, hogy ilyen legyen. igazából most az úszó EB-s eredményhirdetések alatt gondolkoztam el ezen. állnak a dobogón a bajnokok, és nem valami dicsőítő zene szól, hanem ez. kb elveszi a kedvüket az egészből, és csak kényszerből éneklik, dúdolják. szerintem ennek nem erről kéne szólnia. szerintem az a jó himnusz, amit még az ált iskolai ünnepségen is szivesen énekelnek a kisgyerekek, és nem mérgesen hallgatják, hogy jajj már megint ez... na de csöndben kell lenni, mert hát mégis. és jól megutálják igy a himnuszt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!