Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Milyenek voltak nagyon nagyon...

Milyenek voltak nagyon nagyon sok évvel ezelőtt a magyarok?

Figyelt kérdés

Nők férfiak szerepe érdekel , milyen volt a család modell , a vallás, meg ilyen dolgokra gondoltam első sorban.

Milyen szokásokból álltak a mindennapjaik.

2020. ápr. 5. 08:09
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Javaslom a "magyar" "társadalomtörténet" kulcsszavakra rákeresni pl. gugliban.
2020. ápr. 5. 10:13
 2/24 anonim ***** válasza:
34%

Barbár népek voltunk. Amikor nyugton már kőépületek álltak, mi még földbe vájt lyukakban aludtunk.Igazából a honfoglalás után is jó száz évig európa migránsai voltunk, pusztítottunk, raboltunk, erőszakoltunk, nőket-gyerekeket raboltunk (ezt hívják kalandozásoknak, de ugye ezek ebből álltak), majd elkenték a szánkat a fejlett nyugatiak és behódoltunk a nyugatnak, István egy népírtással az addig más vallást követő magyarokra erőltette a kereszténységet, aki nem vette fel, azt megölette, elűzette, nőket, gyerekeket, öregeket öletett meg, mert nem vették fel a kereszténységet. A vallásunk sámán jellegű vallás volt. A férfiak irányítottak, nőket erőszakoltak meg és raboltak maguknak feleséget, azokat tették "magyarrá" a kalandozások során. Persze erre büszkék voltak. Többnejűség volt, több nővel is háltak, főleg a harcosok.

Állatokat tereltek, nagyon nem volt hol élni, vándoroltunk.

2020. ápr. 5. 10:47
 3/24 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyi évvel ezelőtt érdekel.
2020. ápr. 5. 12:44
 4/24 anonim ***** válasza:
21%

Amit a #2-es idehányt, attól undorodom, és ilyenkor elgondolkozom.

Főleg azon, h ilyen patkány miért is magyarul írja a mondókáját?

Ha a csúnya magyarok többnejűségben széterőszakolták az öreganyját.

2020. ápr. 5. 14:08
 5/24 anonim ***** válasza:
34%
4. Xarul hangzik, nem így kellett volna megfogalmazni, de sajnos ez kb. így volt. Fosztogató, nomád törzs voltunk eleinte, ezt így is tanítják, csak nem ilyen egyenesen. A portyázások helyett kalandozásokat mondanak. A település fosztogatás helyett "csatákat" említenek. Ezzel nem tudunk mit csinálni már, nem mi vagyunk az egyetlenek hasonló ősökkel, a vikingek ugyanez volt, csak vízen. Aztán István véres kézzel szakított a véres múlttal. Ha nem teszi, akkor ma nem magyarul beszélünk.
2020. ápr. 5. 14:59
 6/24 A kérdező kommentje:
Amit most írtál azzal még inkább felkeltetted az érdeklődésemet. Nem hiszem hogy történelem könyvekben ez benne lenni. Neten viszont semmit nem találtam ezzel kapcsolatban sajnos
2020. ápr. 5. 15:39
 7/24 anonim ***** válasza:
71%

Annyi, hogy én nem az első válaszoló vagyok, a 74% - os voltam.

A magyaroknak, ha megnézed a honfoglalás előtti történelmét, sosem voltak egyedül. Először Indoiráni nomádokkal vonultak együtt, utána Türkökkel, így kerültünk a Kazár Kaganátusba a Fekete - tengernél. Minden jel arra utal, hogy ezekben a szövetségekben mi zsoldossereg voltunk, katonai szerepet töltöttünk be. Az egyetlen dolgunk a harc volt. A kazároknál volt mezőgazdaság, de az nem a mi reszortunk volt. Innen kerültünk Közép - Európába, ahonnan a Morvák hívtak be minket, hogy harcoljunk velük a Frankok ellen. Ezután egyedül maradtunk a Kárpát - medencében és egy nomád - harcos törzsszövetségként nem igazán értettünk a mezőgazdasághoz, kecsketejjel, juhtejjel, pedig nem lehetett egy egész népet fenttartani, úgyhogy a helyiek élére álltunk, és védelmi pénzt szedtünk. Lényegében ők termelték a kaját, mi harcoltunk. Ez viszont vagy nem volt elég, vagy nem volt "elég", ezért portyáztunk is szerte Nyugat - Európában. Itt egy térkép:

[link]

Érdekes módon itt is kalandozásoknak hívják ezt, ami szerintem azért baj, mert egy hamis értékrendet kelt az emberekben. Minden népnek vannak sötét időszakai, szerintem attól csak magyarabbak leszünk, ha ezeket tudomásul vesszük és továbblépünk, a jóra koncentrálunk, de nem is felejtjük el az érme másik oldalát. Fontos megemlíteni, hogy itt Kabar, Kavar és egyéb nem Magyar törzsek is csatlakozva voltak még hozzánk.

Ezek a portyázások lényegében abból álltak, hogy megostromolták, megrohanták a falvakat, elvették az ételt, pénzt és nőket, aki ellenált, az meghalt. A pogány szokásban 13 éves kortól házasodhattak. Az akkori magyarok nagy része a 30 éves kort jó, ha megélte.

Hozzáteszem megint, az ilyen életmódra nem mi voltunk az egyetlen példa. Itt van a Viking portyázások térképe:

[link]

Ha megnézed láthatod is még a Kazár birodalmat a térképen, itt léptek kapcsolatba a Magyarok a Vikingekkel, a Kievi Russzok formájában, erre utal a magyar sírokban talált sok viking fegyver és a csontvázakon felfedezett elég jelentős viking génkészlet is (40%).

A nyugat - európaiak mind a Magyar és Viking jelenlét fogalmát inváziónak nevezték. Valóban "migránsként" láttak minket. Lényeg, hogy a Lipcsei csata után sokan belátták, hogy nem mehet ez így tovább, úgyhogy István felvette a kereszténységet (addigra már alapból sok, főleg ortodox keresztény magyar volt, lévén, hogy nem ez volt az első próbálkozás). Itt a Magyarok kettő részre szakadtak, az egyiket Fehér Magyaroknak hívták, ezek voltak István követői, ők a nyugati életmód felvétele mellett voksoltak, a Fekete Magyarok voltak, akik tovább folytatták volna a portyázásokat, plusz a Kabar és Kavar törzsek is ezt támogadták. Istvánnak Német támogatói voltak. Vegül István nyert, a Magyarok befejezték a portyázást, felvették a nyugati életmódot, lovagi harcmodort és a katolikus kereszténységet. Lényegében országot alapítottak településekkel, földekkel és feudális kasztrandszerrel. A többi már történelem. Ha az ezutáni magyar történelem érdekel, akkor az már könnyen elérhető. Aranybulla, IV. Béla, Visegrád és a többi. A középkori Magyar Királyság emberei már nem külömböztek a többi erurópai országétól.

A magyar történelem ezen szakaszát elhanyagolják szinte mindenhol, tartanak tőle, pedig szerintem ezzel csak nagyobb kárt okoznak.

2020. ápr. 5. 16:36
 8/24 mustafa33 ***** válasza:
0%

74%-os látom te egyetemen tanultad a magyar történelmet.

De van pár dolog amit nem értek. Szóval akik zemljankákban laktak azok véletlenül nem a szlávok voltak? Marhára visszamaradottak voltunk, mert nem bocskorban jártunk mint a szlávok és nem saruban mint a mediterránok, hanem csizmában. Mert nem tógába csavartuk magunkat, hanem megtanítottuk a fejlett népeket alsó fehérneműt és nadrágot hordani. Mert tuadatlan állat fejő martalóc létünkre behoztuk európa fejlett parasztjainak a taligás ekét a "radlo" helyett. De hagyjuk ezeket, ha nem a morvák, még mindig nyereg alatt puhítanánk a húst és ennénk a cipókat a szláv kása helyett. hihihi

2020. ápr. 5. 20:50
 9/24 mustafa33 ***** válasza:
64%

Ajánlom itt keresgélni: [link]

[link]

[link]

2020. ápr. 5. 20:58
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

67% - ékos. Nem egyetemen tanultam (amúgy sokat elárul a hozzáállásodról, hogy az egyetem neked szitokszó), a történelem a hobbim, több forrásból olvastam utána, mert érdekelt a téma és az igazság, akkor is ha az nem feltétlen az, amit hallani szerettem volna.

Küldözgethetsz indexes meg egyéb blogos cikkeket, de nem hiszem, hogy ezzel bárkit is meggyőzöl. Nagyon sok konteó kering, amik érzelmi alapon lettek létrehozva, vagy kiemelve.

2020. ápr. 5. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!