Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Szereintetek milyen lehet a...

Szereintetek milyen lehet a magyar nyelv egy külföldinek?

Figyelt kérdés

Mindig is kíváncsi voltam, hogy milyen lehet egy külföldinek a magyart hallgatni, amikor nem tud sok magyar angolul, és elmagyarázzák hogy hol van ez meg az, a turistáknak. Mint mikor a kínai nyelvben, nem értek semmit, csak: Csing-csang-csung. Úgy meghallgatnám, milyen lehet a magyar, úgy, hogy semmit nem értek belőle. Szerintem jókat röhögnék némely szavakon.

Ti nem lennétek rá kíváncsiak?

2010. júl. 25. 20:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%
Általában(már ha lehet ilyet mondani) tetszik nekik :) Sokszor olyannak hallják, mint a finnt, sőt, nem is tudják megkülönböztetni, hogy finnül vagy magyarul van-e a beszéd, pl. a finnek is azt mondják, hogy teljesen olyan, mint a finn, de nem értenek belőle egy szót sem :D
2010. júl. 26. 11:13
 12/23 anonim válasza:
85%

Ha külföldiek közelében beszélgetünk magyarul, nagyon gyakran odajönnek hozzánk érdeklődni, hogy vajon honnan jövünk, mert ők elképzelni sem tudják, milyen nyelv lehet ez. :) Általában tetszik nekik.

A lengyel ismerőseim szerint nagyon szép (és nagyon gyors), a törökök hozzátették, hogy szerintük a legfeltűnőbb és legkarakteresebb hangunk az "S", ők arról ismerik fel.

Nyelvtanilag tényleg hasonlít nagyon a török nyelvre... hangzásában? szerintem annyira nem, de persze nehéz megmondani. :)

2010. júl. 26. 11:34
 13/23 anonim ***** válasza:
81%
A cseh ismerőseimnek tetszik a magyar nyelv,a szláv nyelvek gyorsak,őszerintük meg a magyar.....azt mondják, szerintük a magyar temperamentumosabb nép,mint ők és a nyelv is ilyen.
2010. júl. 26. 12:08
 14/23 anonim ***** válasza:
Külföldi ismerőseim egybehangzóan állítják, h tisztára olyan, mint a japán!
2010. júl. 27. 22:49
 15/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de a finnhez hangzásban nem hasonlítanám, mivel az kevés fonémából áll, leginkább a rövid-hosszú mássalhangzók kontrasztja dominál. Ettől pergős, ritmusos az egész. Írásban is érdekesen jelenik meg, szép sima a szöveg.

A török hangzásban szerintem valamivel közelebb van, de érezhető rajta a környező nyelvek befolyása.

Számomra leginkább a szlovák nyelv a leginkább felfogható, bár a szavakat nem értem, de a hangok jól elkülöníthetők, ilyen szempontból tehát közel áll hangzásban a magyarhoz.

Egy nyelv szépségének érzetére pedig (szubjektívan, a hallgató számára) elég nagy befolyással van az hogy ki beszél, és hogy milyen stílusban.

A női énekhang szerintem megszépíti a nyelv hangzását.

2010. nov. 15. 02:25
 16/23 anonim ***** válasza:

Én azt hallottam, hogy a sok "e" betűk miatt kicsit olyan, mintha mekegnénk.

A dallamosság viszont mindenképp igaz a magyar nyelvre, viszonylag tényleg egyensúlyban van az msh és mgh száma a szavakban, nem úgy, mintha megnézzük a cseh vagy a lengyel nyelvet.

2012. febr. 11. 16:30
 17/23 anonim ***** válasza:

Nekem szerették a külföldi (orosz) barátaim, szerintük szép nyelv.

Ja, és egyszer tanítottam egy madagaszkári csajt magyarul, akinek nehéz volt kimondani a "lát" szót, mert az náluk valami nagyon trágár.

2012. febr. 11. 16:51
 18/23 anonim ***** válasza:
Sztem ugyanúgy feltűnnek nekik a gyakori magyar hangsorok mint nekünk az angolok "áj"ozása. Pl a magyarban van egy csomó unk-ünk, meg reketeke.
2012. febr. 11. 17:45
 19/23 anonim ***** válasza:

Meg a reketeke a-val, matathatatlan katlan. :D

Nem vagyok ezzel kibékülve, nekünk is jobb lenne egy egyszótagos fosztóképző vagy vmi. :D

2012. febr. 11. 17:46
 20/23 anonim ***** válasza:

A lengyeleknek például ilyen:

http://www.youtube.com/watch?v=cB2yoqfG0hI

:)

2012. febr. 11. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!