Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Ki hogy van a házban kutyatart...

Ki hogy van a házban kutyatartással?

Figyelt kérdés
Ez egy modern népszokás, ami megosztja az embereket. Valaki lelki társnak tart egy kutyát és kézből eteti, valakit meg irritál egy házban. Ki hogy van vele? Van esetleg olyan, aki egy időben nyitott volt kutyatartásra, de aztán a plusz takarítás miatt amivel egy kutya jár elege lett belőle? Van olyan, aki azért nem jött össze valakivel, mert ebben a kérdésben nagyon különböztek?
2020. jan. 27. 06:51
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
9es kommentelő sok igaz van abban amit írsz, ja az is zavaró amikor az ember sétálna nyugodtan és elkezdenek kórusba ugatni a kutyák, de nem mind ilyen.
2020. jan. 27. 15:17
 12/15 anonim ***** válasza:
63%

Tudtam, hogy ez az az elborult ember lesz, aki eddig az állat kategóriában tette fel a primitív, minden fekete-fehér kérdéseit.

Mert ne haragudj, de valami iszonyatosan közönséges gondolkodásmódra vallanak az eddigi megnyilvánulásaid.

"Szerintem túlzásba viszik sokan a kiskedvenc szeretetet miközben probléma nélkül esznek mondjuk disznó húst." A kettő nem függ össze, de neked nehéz lenne elmagyarázni, mert nem fognád fel. Én sem tartanék minidisznót a lakásban, de amúgy neked mi a tököm közöd van ehhez?

Nem egy hozzád hasonló ismerősöm van, érdekes módon wc után alig mosnak kezet, simán járkálnak cipővel a lakásban, bkk-n zabálnak, miközben a fogantyúk ragadnak a kosztól- ja ezek gondolom téged nem zavarnak.

Egyszer utazzál a hetes buszon, héven, aztán megtapasztalod, hogy egy embertől több mindent el lehet kapni, mint egy macskától.

Nálunk pl. a kutya nem jöhet fel az ágyra, kanapéra, de ha másnál igen, az engem nem zavar.

Egyértelmű, hogy gyűlölködni akartál, azért tetted fel a kérdést.

2020. jan. 27. 16:56
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Már az elején gondok vannak. Kutyát lakásban tartani nem modern népszokás, a történelem során mindig tartottak kutyát lakásban. Az a mentalitás, hogy kutya házba nem való a paraszti felfogás, ahol is a parlagon tartot, nemezes szőrű, moslékkal etetett, koszos, neveletlen házörző kutyákat nyilván nem engedték be a lakásba.

Viszont, aki tisztán tartotta, nevelte a kutyáját az mindig is tartotta lakásban. Ha megnézel középkori, vagy újkori festményeket, sokszor látni, hogy a kutyák ott fekszenek az asztal alatt, vagy a szobában pihennek valahol. A masztifokat, személyes őrkutyákat bent tartották és sokszor a gyerekek ágya mellett aludtak, a vadászkutyákat szintén bent tartották általában. Már az ókori rómaiak is tartottak bent kutyát, ők még síremléket is állítottak nekik. A kutya az ember történelme során mindig a haszonállatok felett ált valamennyivel, az paraszti felfogás, hogy nem külömbözik a haszonállatoktól.

Még annyit, hogy a kutya nem xar és hugyozik össze mindent. Őszintén szólva nacskát én sem tartanék lakásban, mert azt általában nem lehet úgy megtanítani erre. Továbbá a gyerekek nem kapnak el betegséget kutyától, mert a kutyát támadó kórokozók általában fajspecifikusak, de ha tiszta a kutya ez amúgy sem áll fent. A kutyák amúgy a gazda közelében érzik legjobban magukat, nem vadállatok, ha le vannak mozgatva nem igényelnek két hektár területet. Nem sokban különbözik az, hogy a kutya bent van tartva, de nincs lemozgatva, attól, hogy a kutya kint van tartva, de egyedül van.

Az a kijelentésed, hogy te halat sem tartanál, mert azt is takarítani kell pedig sokat elárul rólad. Egy akváriumban havonta egyszer kicseréled a vizet, meg az aljzatot és kész. Ennyi erővel ablakod se legyen a házadon, mert azt is törölni kell néha (már ha szoktad).

2020. jan. 28. 21:10
 14/15 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy nem lesz népszerű a kérdés, de a kutya stb akkor se a házba való ókor, középkor, fáraók ide vagy oda, de aki akarja tartson házban kutyát, macskát, halat, papagájt...
2020. jan. 28. 22:12
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kutya, a macska stb. nem való a házba.
2020. jan. 29. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!