Ki hogy van a házban kutyatartással?
Tudtam, hogy ez az az elborult ember lesz, aki eddig az állat kategóriában tette fel a primitív, minden fekete-fehér kérdéseit.
Mert ne haragudj, de valami iszonyatosan közönséges gondolkodásmódra vallanak az eddigi megnyilvánulásaid.
"Szerintem túlzásba viszik sokan a kiskedvenc szeretetet miközben probléma nélkül esznek mondjuk disznó húst." A kettő nem függ össze, de neked nehéz lenne elmagyarázni, mert nem fognád fel. Én sem tartanék minidisznót a lakásban, de amúgy neked mi a tököm közöd van ehhez?
Nem egy hozzád hasonló ismerősöm van, érdekes módon wc után alig mosnak kezet, simán járkálnak cipővel a lakásban, bkk-n zabálnak, miközben a fogantyúk ragadnak a kosztól- ja ezek gondolom téged nem zavarnak.
Egyszer utazzál a hetes buszon, héven, aztán megtapasztalod, hogy egy embertől több mindent el lehet kapni, mint egy macskától.
Nálunk pl. a kutya nem jöhet fel az ágyra, kanapéra, de ha másnál igen, az engem nem zavar.
Egyértelmű, hogy gyűlölködni akartál, azért tetted fel a kérdést.
Már az elején gondok vannak. Kutyát lakásban tartani nem modern népszokás, a történelem során mindig tartottak kutyát lakásban. Az a mentalitás, hogy kutya házba nem való a paraszti felfogás, ahol is a parlagon tartot, nemezes szőrű, moslékkal etetett, koszos, neveletlen házörző kutyákat nyilván nem engedték be a lakásba.
Viszont, aki tisztán tartotta, nevelte a kutyáját az mindig is tartotta lakásban. Ha megnézel középkori, vagy újkori festményeket, sokszor látni, hogy a kutyák ott fekszenek az asztal alatt, vagy a szobában pihennek valahol. A masztifokat, személyes őrkutyákat bent tartották és sokszor a gyerekek ágya mellett aludtak, a vadászkutyákat szintén bent tartották általában. Már az ókori rómaiak is tartottak bent kutyát, ők még síremléket is állítottak nekik. A kutya az ember történelme során mindig a haszonállatok felett ált valamennyivel, az paraszti felfogás, hogy nem külömbözik a haszonállatoktól.
Még annyit, hogy a kutya nem xar és hugyozik össze mindent. Őszintén szólva nacskát én sem tartanék lakásban, mert azt általában nem lehet úgy megtanítani erre. Továbbá a gyerekek nem kapnak el betegséget kutyától, mert a kutyát támadó kórokozók általában fajspecifikusak, de ha tiszta a kutya ez amúgy sem áll fent. A kutyák amúgy a gazda közelében érzik legjobban magukat, nem vadállatok, ha le vannak mozgatva nem igényelnek két hektár területet. Nem sokban különbözik az, hogy a kutya bent van tartva, de nincs lemozgatva, attól, hogy a kutya kint van tartva, de egyedül van.
Az a kijelentésed, hogy te halat sem tartanál, mert azt is takarítani kell pedig sokat elárul rólad. Egy akváriumban havonta egyszer kicseréled a vizet, meg az aljzatot és kész. Ennyi erővel ablakod se legyen a házadon, mert azt is törölni kell néha (már ha szoktad).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!