Mit gondoltok a rajzaimról?
Először is, nem tanultam rajzolni, ez nálam csak hobbi és nem is nagyon tartom olyan jónak amiket csináltam. Ti mit gondoltok ezekről?
Valóban nem túl jók, de a rajzban az a jó ,hogy akarmilyen béna az ember tud fejlődni.
A véleményem az ,hogy szerintem ne csak ilyen "animés" stílusban rajzolj. Próbálj ki új dolgokat/technikákat.
És a szinezésen próbálj meg javítani és használhatnal szineket is esetleg. :)
Jól látod, ezek kicsit sem jók.
Jöhet a lepontozás, de így van. Valamennyire mindenki képes fejlődni bármilyen szinten is rajzol, de azért ennek a lehetőségei elég korlátozottak.
Végignézve nekem pont az tetszik, hogy ilyen egyedi stílusban készül mindegyik.
Egy rajznak nem kell valósághűnek lennie, hanem tükrözze azt, amit a művész érez, gondol...
Szerintem nézegess nagyon sok képet más-más szemszögekből az adott karakterről. Ez talán segítene: szerintem legfőképp az arányokkal van a baj. Ha kicsit kisebb fejet és szemet rajzolnál, akkor a test sem tűnne kicsinek. Az állat is rajzolhatnád több vonalból, nem csak egy görbe az egész. Pl: [link] (tudom, itt a képen a haj a lényeg, de most az áll a fontos ;))
Esetleg a törzset szélesebbre, a vállat keskenyebbre és egyenesebbre rajzolhatnád. A kar is lehetne arányosan kicsit szélesebb.
Alapvetően az alapok megvannak, ami a körülbelüli anime karakter rajzoláshoz kell (gondolok itt a nagy szemekre, a hegyes állra) ami jó, de semmi sem jön helyre, ha túlzásba viszed.
Érdekes stílus, én nem így rajzolok, de nem értek egyet azzal, hogy nem tudsz fejlődni. A kiiundulási pont nem rossz, szóval csak hajrá és rajzolj sokat!!!
Még annyit tennék hozzá az előttem szólókhoz, hogy az arányokat is tanuld meg. Angolul "body proportions" kulcsóval tudsz rákeresni. Egy átlagos női test 6 fej magas, egy férfi 6,5-7. Ha megtanulod pontosan mi mekkora (és milyen széles), nem lesznek ilyen torzak a rajzaid.
Az árnyékolás is csiszolásra szorul, de azt az után próbáld fejleszteni, hogy a rajzaid fejlődnek. Jobban járnál, ha előbb csak vonalrajzokat készítenél, abból viszont sokat, főleg referenciaképek felhasználásával. Ha már magabiztosan tudsz így bármilyen beállításban rajzolni, akkor árnyékold.
A bármilyen beállítást meg azért mondom, mert a szemből ill. oldalról rajzolás a lehető legunalmasabb beállítások, nem igényelnek magy tehetséget. Ha már 3/4es ill. kicsavart, dőlt, fentről vagy lentről nézett beállításokat is tudsz rajzolni, akkor fejlődtél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!