A regényírás menőnek számít?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert számtalan olyan kérdést látok, hogy "akarok írni egy regényt, de nem tudom, miről szóljon". Ez most ilyen menő, vagy miért akar olyasvalaki könyvet írni, akinek nincs hozzá affinitása?2014. nov. 8. 16:32
1/6 anonim válasza:
Azért, mert van hozzá ambíciója.Szerintem nem csak jó írói képességgel rendelkezők ragadhatnak tollat, hanem bárki, aki kedvet érez hozzá.
Másrészt ez egyfajta önmegvalósítás, mert a könyv így, vagy úgy, de egyedi lesz, ha elkészül és sosem születik még egy ugyanolyan.
Bár az szerintem is marhaság, ha valaki csak azért akar könyvet írni, mert az az aktuális trend.
2/6 anonim válasza:
Remélem nem. :)
Így is elég firkász van már; az irodalom kincsesbánya, de nem jó, ha egyre többet kell majd ásni, hogy gyémántot találjunk. Írjon az, aki belülről érzi, hogy írnia kell - és akkor valószínűleg azt is tudja már (legalább nagy vonalakban), hogy mit.
3/6 anonim válasza:
Szerintem nem menő. Azokat meg nem értem, akik azt mondják, hogy írni akarnak, de nem tudják, hogy miről :D nevetséges!
4/6 A kérdező kommentje:
Azzal egyetértek, amit az első mond, nem kell rögtön nagy írónak lenni, hogy az ember alkothasson. És ez igaz minden művészeti irányzatra. De aki azt se tudja, miről szóljon a könyve, az nem ugyanaz a kategória, mint aki szeret írni, csak hát szegény nem egy Ottlik Géza. Attól még lehetne a fejében egy történet.
2014. nov. 9. 20:13
5/6 Pali1977 válasza:
Gazdagnak lenni az menő, űrhajósnak lenni, filmsztárnak lenni menő. A regényírás viszont másról szól. Gyerekkorom óta írogatok ezt-azt, így valamilyen szinten ez életem része. Nem mondom, hogy nem szeretnék egyszer ismert író lenni, de a mai világban nem egyszerű dolog könyvet eladni. Inkább ez az önkifejezésről szól, arról, hogy olyan történeteket találjunk ki, és mondjuk el, ami leköti, elvarázsolja az olvasót, miközben baromi jól szórakozik. Belebújik a főhős bőrébe, és érte szurkol minden másodpercben, míg a könyvet a kezében tartja (ha jó az író utána is)
6/6 A kérdező kommentje:
Szerintem te nem olvastad el a teljes kérdést.
2016. jún. 13. 22:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!