Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Könyv írás, szabályok, hogy...

Könyv írás, szabályok, hogy lássak neki stb?

Figyelt kérdés

Egy ideje már foglalkozom írogatással, ihlet meg ötletek vannak azzal nincs probléma,elég élénk fantáziám van. Eddig azok az irományaim,amelyek megfeleltek volna,vagy elvesztek a windowsom összeomlása miatt,vagy egyszerűen elszállt az a különös szikra ami arra késztetett ,hogy én a kis sztoryt leírjam.

Most újra neki akarok állni,de most úgy igazán, hogy legyen is belőle valami, van a családomban könyvíró a kiadásával (ha odáig eljutok) nincs gond.

A kérdés az lenne,hogy hogyan kezdjek neki. Tehát ilyen alapvető dolgok,amiket ne hibázzak el, mint pl: hogy a név ismétlés, a kitalált helyek,meg a fejezetek lényegét sem értem,mi választja el az első fejezetet a következőtől. Így igazán kifejetni nem tudom ezt,de aki kicsit kapisgálja mit próbálok itt kinyögni,az tudna valami segítő oldalt linkelni?

#írás #könyvírás #sztori #regényírás #könyvírásalapjai #könyvíró alapok
2014. szept. 10. 21:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Bizonyára sokon fognak majd segítő oldalakat linkelni. Addig is, jó lenne a helyesírási szabályokat elsajátítani. Pl. Könyv írás, név ismétlés egybeírandó, a vessző után jó lenne szóközt ütni, stb.
2014. szept. 10. 21:29
 2/10 anonim ***** válasza:

Ezt tedd fel az írói körünknek:

[link]

2014. szept. 10. 21:42
 3/10 anonim ***** válasza:
Igazából úgy tagolod, ahogy neked kellemes. Ha jön egy újabb fordulat, ami döntő fontosságú a cselekmény kimenetelében, akkor az kerülhet egy újabb fejezetbe. Szinrtén kezdhetsz új fejezetet, ha időben vagy térben eltávolodsz az előzőektől. Az eltávolodás relatív, például lehet, hogy valaki kirohan a szobából segítséget hívni, akkor az már egy másik helyre megy, de lehet, hogy valakinek egy egész bolygót el kell hagynia, hogy lényegesen más helyre kerüljön. Ha több szálú a történet, akkor a szálak közötti váltáskor is kezdhetsz új fejezetet. Vagy a gonosz szerző javaslata: amikor a tetőfokára hág az izgalom, akkor kezdj el egy új fejezetet, a megoldást pedig halaszd el akár több fejezettel.
2014. szept. 10. 21:46
 4/10 A kérdező kommentje:

A helyesírásommal kapcsolatosan: Nem kifogás,semmi ilyesmi, volt hogy már itt próbáltam kérdést feltenni és 10.-próbálkozásomra sem adta ki,úgy voltam vele,leírom úgy ahogyan, és kijavítom,így tettem ki sajnos,akit ez zavarna attól elnézést kérnék.

Egyébként köszönöm a válaszokat,legyen jó vagy rossz indulatú!

2014. szept. 10. 23:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Volt rosszindulatú is ?
2014. szept. 10. 23:52
 6/10 anonim ***** válasza:

Nincs gond a kiadással?

Remélem egy normális kiadónál nem rokoni meg baráti alapon mennek a dolgok.

irodalmi boncasztal - ezt írd be google-be

Szerintem ez nem egy tanulható dolog és nincs is értelme erőltetni. Persze lehet találni hasznos infókat a neten, de ezeket olvasva sem leszel jó író.

2014. szept. 11. 07:26
 7/10 Csicsky ***** válasza:

Itt van egy-két dolog említve, ami a segítségedre lehet:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__6054757-s..

Aztán az itt felsorolt intelmeket is érdemes figyelembe venni:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__43..

Továbbiak:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__5882155-m..

Máskülönben létezik Magyarországon íróképző tanfolyam/tréning is:

[link]

[link] jobb-agyfelteke-fejlesztese-7-tipp/

Megvallom, én még nem vettem rajta részt.

2014. szept. 11. 09:19
 8/10 Csicsky ***** válasza:
2014. szept. 11. 11:23
 9/10 Csicsky ***** válasza:
2014. szept. 11. 13:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Persze, ez egy segítő blog.

[link]

2014. szept. 11. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!