Egy fantasy képregényt szeretnék csinálni. Először le akarom írni az alap történetet, de nem tudom hogyan is kezdjem el. Hogyan kezdjek neki vagy szűrjem ki melyek a hasznos ötletek?
Szia!
Történeti vázlat a legfontosabb.
Kik a szereplők?(rövid jellemrajz magadnak-jellemző öltözék)Karakter tervek(mindegyik külön rajz)
Helyszín/világ "kivitelezése"rajzok.(vulkánok/sivatag/poszt-apokaliptikus...stb)
Érdemes a történetet egy csúcs eseménnyel vagy esemény közeli időben elkezdeni.(pl.:háború két világ közt)
Így nyugodtan elkezdheted "bő lére" ereszteni a történeted. Később a nem olyan fontos jelenet is használható lesz a rajzoláskor(mellékág indítás/fő vagy mellékszereplő más kalandja...stb)
Ha már kellőképpen elmerültél a történetében akkor már kirajzolódik neked az "igazi" mondanivalód,és meg tudod írni az előzményeket is.
Javaslom BÁRMI-BÁRMIKOR-BÁRHOL eszedbe jut a történeteddel kapcsolatban azt AZONNAL jegyzeteld le!
Későbbiekben ezekből meríthetsz a világodhoz.
Én napi szinten szoktam képregényt csinálni elmondom hogy szoktam
- először a szereplők nevén szoktam gondolkodni és személyiségét és a kinézetét
- ki gondolom , hogy nagyjából miről szóljon
- mivel nagyban nézek pixar filmeket ezért a tanulságot vagy mondani valoján is gondolkodom
- aztán leírom egy külön papírra a cselekményt
- kicsit várok mert megszokott változni a történet
- és végül neki kezdek a munkálatoknak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!